PALA OGROMNA MREŽA KRIJUMČARA: / Švercali i prodavali velike količine kokaina, heroina, amfetamina i marihuane

Image

Droga bi iz Južne Amerike i Irana dolazila na područje Hrvatske i Slovenije gdje bi je skladištili i prodavali. Jedno od glavnih skladišta droge navodno se nalazilo na području Ljubljane

29.1.2020.
0:09
VOYO logo

Oko 40 ljudi, većinom državljana Hrvatske i Slovenije, uhićeno je tijekom utorka u nekoliko zemalja u finalizaciji velike akcije policija više država, zbog sumnji da su bavili organiziranim krijumčaranjem i prodajom velikih količina kokaina, heroina, amfetamina i marihuane, piše Jutarnji List.

Navodno se radi o koordiniranoj akciji koju su vodili hrvatski PNUSKOK te slovenska policija, a uz pomoć austrijskih kolega, skoro dvije godine policija je uz sudske naloge tajno snimala telefonske razgovore osumnjičenika te ih tajno pratila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema zaključcima tajne policijske istrage mreža ove navodne organizacije se prostirala na području Hrvatske, Slovenije, Češke, Njemačke, Austrije, Njemačke, Italije, BiH, Španjolske, ali i zemalja Južne Amerike od kuda su nabavljali kokain te Irana, od kuda su nabavljali heroin. Sumnja se da je skupina nabavila, prokrijumčarila i preprodala više desetaka kilograma kokaina, desetak kilograma heroina, više desetaka kilograma amfetamina i metamfetamina, te iste tolike količine marihuane, kao i nekoliko kilograma hašiša.

Droga bi iz Južne Amerike i Irana dolazila na područje Hrvatske i Slovenije gdje bi je skladištili i prodavali. Jedno od glavnih skladišta droge navodno se nalazilo na području Ljubljane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznaje Jutarnji List, u Hrvatskoj i Sloveniji obavljeno je više desetaka uhićenja, a zatim i pretraga stanova u Zagrebu, Istri, primorju i Slavoniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo