USKOK je kao šefove ovih kriminalaca označio Alena Markulića nadimka Luster iz Solina, Tomislava Blaževića zvanog Sova iz Splita te Sinišu Dodoju Šekija iz Dugopolja

Prošlo je manje od tjedan dana, a na području Splita razbijena je i druga kriminalna organizacija. Kako javlja Slobodna Dalmacija, u srijedu, u ranim jutarnjim satima, PNUSKOK iz Splita počeo je na splitskom i solinskom području upadati u stanove i privoditi skupine osumnjičene za trgovinu drogom, konkretno kokainom i heroinom.

U službenim prostorijama trenutno se nalazi sedam osoba te je zaplijenjeno dva kilograma heroina i dva kilograma kokaina, saznaje Slobodna Dalmacija. USKOK je kao šefove ovih kriminalaca označio Alena Markulića nadimka Luster iz Solina, Tomislava Blaževića zvanog Sova iz Splita te Sinišu Dodoju Šekija iz Dugopolja.

Tko su uhićeni?

Ova akcija je rezultat višemjesečnog rada tajnog nadzora i sustavnog rada u koordinaciji USKOK-a. Slobodna Dalmacija piše da su pojedine osobe iz kruga uhićenih dugo slovile kao zaštićene, što se sada pokazalo krivim. Alen Markulić primjerice nije imao dosje vezan za dilanje droge, no stalno se pričalo da se uz legalni ugostiteljski posao bavi i prodajom narkotika pa je zato bio pod zaštitom visoko rangiranih policajaca. U Splitu se pričalo da je on u raznim kombinacijama i s kim trenira i pije kavu pa se špekuliralo o tajni njegova utjecaja.

Ako je poseban tretman i postojao, njega više nema. Za razliku od Lustera, Siniša Dodoja je poznat po poslovima s drogom još otprije kada je surađivao sa Željkom Maglovom, Zoranom Doždorom Jumom i narkobosom Ivanom Skenderom. Osim što je poznat po poslovima s drogom, Šeki je poznat i po svojoj naravi.

Što se tiče Tomislava Blaževića Sove, on je poznat ljudima u Splitu iz kvarta Brda. On je procesuiran zbog trgovine heroinom i marihuanom. Prema saznanjima Slobodne Dalmacije, kriminalističko istraživanje je još u tijeku i zato još nije došao kraj uhićenjima.