PAKLENI 'OGLAS ZA POSAO' / Ovaj dvojac brutalno je iskoristio ljude koji su samo željeli raditi

Policija sumnjiči 27-godišnjaka da je sredinom 2014, kao vlasnik obrta, u zavodu za zapošljavanje objavio oglas za zapošljavanje radnika u svom obrtu.

30.3.2015.
20:21
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela, policijski službenici Policijske postaje Karlovac proveli su i dovršili kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom i 27-godišnjakinjom.

Objavio oglas da traži radnike

Naime, 27-godišnjaka se sumnjiči da je sredinom 2014. godine, kao vlasnik obrta, u zavodu za zapošljavanje objavio oglas za zapošljavanje radnika u svom obrtu, te na taj način došao u posjed preslika osobnih iskaznica više građana. Navedene preslike neovlašteno je koristio zajedno s 27-godišnjakinjom, zaposlenicom jednog telekomunikacijskog operatera, koju se sumnjiči da je u informatički sustav tog operatera unosila podatke građana i na njihova imena sklapala zahtjeve za zasnivanje pretplatničkog odnosa, a nakon toga su zajedno krivotvorili njihove potpise, izvijestila je karlovačka policija.

Oštetili 21 fizičku i dvije pravne osobe

Osumnjičeni su da su na ovaj način, na štetu 21 fizičke i dvije pravne osobe, počinili više kaznenih djela nedozvoljene uporabe osobnih podataka, računalnog krivotvorenja, računalne prijevare i krivotvorenja isprave. Ukupna materijalna šteta veća je od 100 tisuća kuna.

Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu proslijeđeno je posebno izvješće.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali