OVO SU ČLANOVI NARKOBANDE IZ OSIJEKA, MEĐU NJIMA I MLADA ŽENA: / Vođa skupine je vlasnik noćnog kluba?

Prema medijskim napisima, prvoosumnjičeni je 50-godišnji vlasnik osječkog noćnog kluba "Rockatiki"

10.6.2020.
22:52
Pixsell
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sudac istrage osječkog Županijskog suda u srijedu je odredio jednomjesečni istražni zatvor za šestero osumnjičenika, koje USKOK tereti za zločinačko udruživanje i preprodaju droge na osječkom području, doznaje se na tome sudu.

Nakon jučerašnje policijske akcije u Osijeku i uhićenja više osoba zbog sumnje u organiziranu preprodaju droga, USKOK je u srijedu donio rješenje o provođenju istrage protiv desetero osumnjičenika, od kojih je protiv šestero predložio određivanje istražnog zatvora.

Galerija

Nakon ročišta, sudac istrage prihvatio je prijedlog USKOK-a i osumnjičenicima odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, izvijestili su sa suda.

Dilali su na području Osijeka i okolica

Osnovano se sumnja da je prvookrivljeni 50-godišnjak, od srpnja 2019. do 9. lipnja 2020. u Osijeku, Vukovaru, Slatini i drugim mjestima u Hrvatskoj i Srbiji, okupio i povezao u zajedničko djelovanje ostale okrivljenike i više drugih osoba iz Hrvatske i inozemstva, radi kontinuirane nabave, skladištenja, pakiranja i daljnje preprodaje kokaina, marihuane, amfetamina i MDMA na području Osijeka i okolice.

Tako je prvookrivljeni s drugookrivljenim 33-godišnjakom s osobama iz Srbije te s više drugih osoba sa šireg područja Vukovara dogovarao isporuku kokaina. Pritom je osobno preuzimao kupljeni kokain u Srbiji i krijumčario ga u Hrvatsku.

Trećeokrivljenu 26-godišnjakinju USKOK tereti da je u dogovoru s prvookrivljenikom nabavljala dogovorene količine kokaina, marihuane, amfetamina i MDMA od drugih dobavljača iz Hrvatske, a drogu je osobno i putem drugih angažiranih osoba preuzimala radi daljnje prodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Tako pribavljenu drogu su potom prvokrivljenik i trećeokrivljenica, radi zajedničke prodaje, predavali ostalim okrivljenicima koji su, sukladno dogovoru i uputama, na dogovorenim mjestima preuzimali drogu, skrivali je i skladištili te pripremali za daljnju prodaju.

Drogu su zatim prodavali kupcima, a novac od prodaje su predavali prvookrivljeniku i trećeokrivljenici, koji su dio pribavljene droge dalje preprodavali kupcima na području Osijeka i okolice.

Koristili ugostiteljski objekt u Osijeku

Iz Ravnateljstva policije priopćili su kako su osmunjičenici za dogovore oko prodaje i skladištenja droge, njenu daljnju ilegalnu distribuciju, ali i za konzumaciju droga koristili ugostiteljski objekt u Osijeku.

Prema medijskim napisima, prvoosumnjičeni 50-godišnjak vlasnik je osječkog noćnog kluba "Rockatiki".

Iz MUP-a su jučer izvijestili da je riječ o realizaciji višemjesečnog kriminalističkog istraživanja koje osječka policija provodi u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) iz Osijeka.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali