Pušten je na slobodu prošle godine i brat kojeg je ubio mu je bio skrbnik

Dva muška tijela policija je danas poslijepodne pronašla u zagrebačkom naselju Savica. Kako se doznalo, M. G. ubio je brata, a potom i sebe skokom s prozora zgrade.

Zagrebačka policija potvrdila je da su tijela oko 15 sati pronađena u Ulici Vladimira Ruždjaka. Muškarac koji je danas ubio brata pa sebe prije šest godina ubio je i svoju majku. 2014. godine osuđen je zbog ubojstva na šest godina zatvora, otkriva Index.

Sud mu dopustio da živi s bratom

Pušten je na slobodu prošle godine i brat kojeg je ubio mu je bio skrbnik, budući da je proglašen neubrojivim. Sud je dosudio da se vrati živjeti s bratom u stan u kojem je ubio majku. M. G. je u veljači 2014. godine kuhinjskim nožem nakon prepirke izbo majku šest puta u leđa te još najmanje deset puta po prsima. Majku je ostavio u lokvi krvi. Kariranom dekom joj je prekrio glavu, a dio tijela jaknom.

Zločin je otkriven tek idući dan kada je drugi sin, zabrinut što se ni majka ni brat ne javljaju, došao do obiteljskog stana u Ulici Vladimira Ruždjaka.

"Danas, 11. veljače policijski službenici Službe općeg kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva na štetu 63-godišnjakinje. Sumnja se da je osumnjičeni 5. veljače između 15 i 17 sati u stanu, na adresi Vladimira Ruždjaka, nakon verbalnog sukoba, prišao s leđa oštećenoj te joj nožem zadao više ubodnih rana po tijelu, od kojih je preminula. Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu", izvijestili su nakon ubojstva iz PU zagrebačke.