ODLUKA TRGOVAČKOG SUDA: / Kerumu obrisano vlasništvo nad vinogradom na Hvaru i zgradom na Čiovu

Sudskom odlukom brišu se sve zabilježbe prava i tereta na nekretninama u vlasništvu Keruma d.o.o u stečaju nad vinogradom u Jelsi na Hvaru i zgradom u Okrugu Donjem na Čiovu

22.4.2021.
14:05
Miroslav Lelas/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Trgovački sud u Splitu donio je zaključke o brisanju vlasništva Keruma d.o.o u stečaju nad vinogradom u Jelsi na Hvaru i zgradom u Okrugu Donjem na Čiovu vrijednima oko 11,3 milijuna kuna koji su predani u posjed i vlasništvo stečajnom vjerovniku B2 Kapital d.o.o.

Sudskom odlukom brišu se sve zabilježbe prava i tereta na navedenim nekretninama koje su predane B2 Kapitalu d.o.o. kao kupcu koji je prebijanjem tražbine od 3,72 milijuna kuna prethodno postao vlasnikom vinograda u Jelsi površine 10.492 četvornih metara, ali i višekatnice u Okrugu Donjem vrijedne oko 7,6 milijuna kuna.

Prodaja nekretnina

Sudske odluke uslijedile su nakon posljednjeg izvještaja stečajne upraviteljice Natalije Mladineo u kojem se navode termini i ishodi dosad održanih javnih dražbi u kojima su se “na bubnju” prodavale neke od najvrjednijih nekretnina tvrtke u stečaju splitskog poduzetnika, političara i kandidata za gradonačelnika na predstojećim izborima Željka Keruma.

Kako se navodi u izvještaju, Financijska agencija (Fina) krajem veljače objavila je održavanje prve javne dražbe na kojoj će se se do 18. svibnja prodavati poslovni objekt u Zadru s početnom cijenom od 8,65 milijuna kuna, ali i legendarni propali zagrebački restoran Šumski dvor s početnom cijenom od 11,3 milijuna kuna.

Navedena je i početna cijena za bivše zagrebačko kino Central od 7,46 milijuna kuna, ali istaknuto je i da na dosad tri održana ročišta za Kerumovu svinjogojsku farmu u Drnišu, oglašenu čak i na Njuškalu, nije bilo zaprimljenih ponuda za kupnju.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali