OBRTNIK IZ DALMATINSKE ZAGORE SILOVAO MALOLJETNICE: / Vabio je žrtve papirićima na stupovima u Splitu

Image
Foto: Ilustracija: Filip Brala/PIXSELL

Po autobusnim stajalištima i stupovima u Splitu lijepio papiriće kojima je pozivao djevojke da mu se jave za druženje uz naknadu

30.4.2021.
10:56
Ilustracija: Filip Brala/PIXSELL
VOYO logo

Policija je pred zamjenicu državnog odvjetnika u Splitu jučer dovela 60-godišnjaka s područja Dalmatinske zagore kojeg su kazneno prijavili zbog sumnje u tri kaznena djela silovanja maloljetnice, javlja Slobodna Dalmacija.

Obrtnika se sumnjiči za teško djelo silovanja žrtve posebno ranjive zbog njezine dobi, bolesti, ovisnosti, trudnoće, invaliditeta, teške tjelesne ili duševne smetnje. Kazneni zakon za takva teška djela propisuje kaznu zatvora od jedne do deset godina. Protiv njega će vjerojatno biti podnesen prijedlog za određivanje istražnog zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slobodna doznaje kako je vlasnik jednog obrta u posljednje vrijeme po autobusnim stajalištima i stupovima u Splitu lijepio papiriće kojima je pozivao djevojke da mu se jave za druženje uz naknadu. Javilo mu se nekoliko djevojaka koje su za "druženja" dobivale po par stotina kuna.

Jedna od maloljetnica, i to ona koja ima zdravstvene tegobe, ispričala je situaciju osobi od povjerenja koja je to prijavila policiji. Obrtniku je policija pretresla kuću i ostale objekte koje koristi te izuzela mobitele i njegova računala koja će pregledati i vještačiti ne bili se utvrdili svi njegovi kontakti sa žrtvama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slobodna doznaje kako je muškarac nakon razvoda otprije nekoliko godina živio sam te je tijekom svoje obrtničke karijere stekao ugled marljivog čovjeka. Postao je vlasnik više nekretnina.

Određen mu je istražni zatvor zbog opasnosti utjecanja na svjedoke te mogućnosti ponavljanja djela. Slobodna piše kako je osumnjičenik na ispitivanju bio potišten te je izjavio kako smatra da nije učinio ništa loše i da nije znao da je djevojka maloljetna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo