OBITELJ BLIZANACA (11) KOJE JE PIJANI VOZAČ 'POKOSIO' NA ZEBRI U ZAGREBU: / 'Nadamo se čudu i da će obojica biti dobro'

Image

U subotu je u večernjim satima u Šoljanovoj ulici u Zagrebu pijani vozač na zebri pokosio dvojicu 11-godišnjih blizanaca, od kojih je jedan u stanju opasnom po život

15.3.2021.
9:23
Play logo

U subotu oko 18.40 sati u ulici Antuna Šoljana u Zagrebu u stravičnoj nesreći dvoje djece teško je ozlijeđeno nakon što ih je na zebri pokupio 38-godišnji alkoholizirani vozač. Policija je u nedjelju izvijestila da je vozač imao 2,06 promila alkohola u krvi, a jedan dječak ima teške ozljede mozga te se i dalje bori za život.

Blizanci (11) su s majkom prelazili pješački prijelaz, a vozač je nakon naleta na djecu pobjegao s mjesta nesreće te se, prema očevidcima, vratio nakon približno pola sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STRAVIČNA NESREĆA U ZAGREBU: /

Autom pokosio dvoje djece na zebri i produžio dalje

Image
STRAVIČNA NESREĆA U ZAGREBU: /

Autom pokosio dvoje djece na zebri i produžio dalje

Obitelj se nada čudu

Teško ozlijeđenom blizancu liječnici su u subotu ugradili senzor za praćenje moždanog tlaka i očistili krvarenje nastalo u mozgu uslijed udarca, a po dolasku je smješten na jedinicu intenzivnog liječenja te priključen na respirator.

"Dječak je u stanju opasnom po život, s teškim ozljedama mozga, na respiratoru i sediran lijekovima", rekli su liječnici iz Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj. Premda životno ugrožen, dječak je stabilno, a liječnici se nadaju da će stvari ići dobro te da će se oporaviti bez komplikacija, doznaje 24sata. Drugi brat blizanac ima blaže ozljede glave i nalazi se u dobrom kliničkom stanju. U nedjelju su ga liječnici premjestili s jedinice intenzivnog liječenja na redovni odjel.

Play logo

Obitelj dječaka, potresena događajem, nije htjela previše komentirati situaciju, no istaknuli su kako se nadaju da će dječaci biti dobro te se "nadaju čudu" kada je u pitanju teže ozlijeđeni dječak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozača Škode Octavije, koji je pokosio dječake, policija je uhitila, no morali su čekati da se otrijezni. Slijedi obavljanje kriminalističkog istraživanja, a vozač će biti odveden pritvorskom nadzorniku zbog sumnje da je počinio kaznena djela izazivanja prometne nesreće i ne pružanja pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo