NEVJEROJATAN SLUČAJ U ZAGREBU: / Zatočili staricu, trošili njezin novac i lažirali joj dijagnozu

Troje osumnjičenih prijavljeno je državnom odvjetništvu, a starica je oštećena za preko 30 000 kuna

16.2.2021.
12:18
ilustracija, Ivo Čagalj / PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zagrebačka policija prijavila je u utorak 58-godišnjakinju, 64-godišnjaka i 38-godišnjakinju osumnjičene da su od srpnja do kraja studenoga 2020. na području Medvešćaka zatočili 89-godišnjakinju, lažirali njezino zdravstveno stanje i trošili njen novac.

Policija je precizirala da je 58-godišnjakinja više puta 89-godišnjakinju protivno njezinoj volji zaključavala u stan i onemogućavala joj kontakt s bližnjima. Potom je 58-godišnjakinja sa 64-godišnjakom iskoristila starosnu dob i zdravstveno stanje 89-godišnjakinje predočavajući joj lažno činjenice da će se brinuti o njoj, nakon čega je starica popisala punomoć za raspolaganje novcem.

Starici rekao da će joj isplatiti novac za kupnju njezinog stana

Dvojac je zatim pribavljenim karticama, bez njezinog znanja i suglasnosti, kupovao razne proizvode i podizao novac s bankovnih računa 89-godišnjakinje koji su trošili na vlastite potrebe.

Policija sumnja da je 64-godišnjak staricu slagao i da će joj isplatiti novac za kupnju njezinog stana na području Medvešćaka, a potom je s njom sačinio ugovor o kupnji nekretnine. Međutim, dogovorenu kupoprodajnu cijenu nikad joj nije isplatio, dok iz za sada neutvrđenog razloga nije realizirao prijenos vlasništva na nekretnini, kažu u policiji.

Dodaju da je osumnjičeni muškarac potom krivotvorio zdravstvene dokumente 89-godišnjakinje kojim je promijenio njezinog liječnika primarne zdravstvene zaštite predstavljajući se pritom kao njezin sin. Temeljem krivotvorenih isprava, osumnjičena 38-godišnja liječnica je zatim svjesno sačinila krivotvorenu dokumentaciju i konstatirala lažnu dijagnozu, iako staricu nije ni pregledala.

Troje osumnjičenih prijavljeno je državnom odvjetništvu, a starica je oštećena za preko 30.000 kuna, izvijestila je policija.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali