NESREĆA KOD DUGOG OTOKA: / Gumenjakom se zabio u otočić i pao na stijene, ali je uspio zvati pomoć: 'Nasukao sam se, krvarim!'

Muškarac se gumenim čamcem zabio se u obalu otoka Veli Paranak brzinom od oko 20 čvorova te je od siline udara izletio iz brodice na obližnje stijene i zadobio teške tjelesne ozljede

20.6.2020.
12:31
Ministarstvo mora
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U petak se hrvatski državljanin J.L. gumenim čamcem zabio u stijenu nenaseljenog otočića Veli Paranak kod Dugog otoka i pritom se teško ozlijedio.

Uspio je pozvati pomoć, a čim su službenici Lučke kapetanije Zadar primili poziv započela je koordinirana akcija spašavanja u kojoj su sudjelovali i djelatnici Hitne medicinske pomoći te policija, pišu 24 sata.

U sat vremena obavljena akcija spašavanja

Sat vremena nakon njegovog poziva u pomoć, ozlijeđeni muškarac prebačen je na spasilačku brodicu i prevezen do Mulina odakle je prebačen u Opću bolnicu Zadar.

"Odmah po zaprimanju dojave službenici Lučke kapetanije Zadar izvijestili su Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) i isplovili spasilačkom brodicom kapetanije prema poziciji nesreće. U dogovoru sa dežurnim zdravstvenim djelatnicima Opće bolnice Zadar, u 12.25 sati na spasilačku brodicu ukrcani su i djelatnici Hitne medicinske pomoći u mjestu Muline, na otoku Ugljanu, a čitavo vrijeme trajanja akcije iz kapetanije su s ozlijeđenim održavali telefonsku komunikaciju", kazao je David Radas, glasnogovornik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Brzinom od 20 čvorova zabio se u stijene

Radas je potvrdio da je voditelj brodice teško ozlijeđen, a njegov gumenjak značajno oštećen. Prema njegovu iskazu, zabio se u obalu otoka Veli Paranak brzinom od oko 20 čvorova te je od siline udara izletio iz brodice na obližnje stijene.

"Lučka kapetanija Zadar voditelju, ujedno i vlasniku nasukane brodice,odredila je mjeru zabrane plovidbe i obavezu izvanrednog tehničkog pregleda", dodao je Radas.

Prema trenutno dostupnim informacijama, u trenutku pomorske nesreće na brodici nije bilo drugih ljudi, a na poziciji nesreće nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali