Nećete dobiti prekršajnu niti kaznenu prijavu, a možete spriječiti užasne tragedije

Na području Skradina djeca su 1. srpnja na otvorenom prostoru u blizini Lađevaca pronašla neeksplodirano eksplozivno sredstvo i donijeli ga kući o čemu su roditelji odmah obavijestili policiju.

19.10.2014.
16:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Djeca zolju donijela kući

Na području Skradina djeca su 1. srpnja na otvorenom prostoru u blizini Lađevaca pronašla neeksplodirano eksplozivno sredstvo i donijeli ga kući o čemu su roditelji odmah obavijestili policiju. Policijski službenici za protueksplozivnu zaštitu su na mjestu događaja utvrdili da se radi o neeksplodiranom eksplozivnom sredstvu 'zolji', koja je na tom području uništena. Ovaj događaj upućuje na činjenicu da još uvijek pronalazimo odbačeno oružje, streljivo i eksplozivne tvari na otvorenim prostorima, te da neodgovorno ponašanje može dovesti do tragedije, a posebno u odnosu na djecu.

Nema prekršajne niti kaznene prijave

Još uvijek je u tijeku akcija Manje oružja, manje tragedija kojom je građanima, bez ikakvih sankcija, omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava. Građane se opominje da oružje i ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi, jer tako ozbiljno ugrožavaju živote drugih ljudi.

Mole se građani da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno građani mogu informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Za predaju nema prekršajne niti kaznene prijave.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali