OGLAS

NE VALJA KAD NEMA, NE VALJA KAD IMA / Županiji ostalo 9 milijuna eura viška, oporba nezadovoljna: 'Ne znaju trošiti novac'

Image
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Predsjednik županijskog SDP-a Tomislav Golubić upozorio je u petak novinare da je u županijskoj blagajni ostao znatan novac poručivši kako je sramotno da županijska vlast nije milijune potrošila na projekte

8.12.2023.
12:38
Goran Stanzl/Pixsell
VOYO logo

Koprivničko-križevačka županija u aktualnom proračunskom razdoblju stvorila je devet milijuna eura viška, uglavnom od rudne rente, koje će prenijeti u 2024. godinu, zbog čega je oporba napala županijsku vlast da ne zna potrošiti novac na korisne projekte.

Predsjednik županijskog SDP-a Tomislav Golubić upozorio je u petak novinare da je u županijskoj blagajni ostao znatan novac poručivši kako je sramotno da županijska vlast nije milijune eura potrošila na projekte od značaja za županiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilikom rebalansa proračuna jasno ćemo dati do znanja da je županijska vlast lišena razvojne vizije, a dokaz tomu je novac koji nisu znali potrošiti, kaže Golubić.

Image
NITKO NIJE BIO SUZDRŽAN /

Oporba je pokušala presložiti proračun, ali nije im prošlo: Prihodi rastu na 28,5 milijardi eura

Image
NITKO NIJE BIO SUZDRŽAN /

Oporba je pokušala presložiti proračun, ali nije im prošlo: Prihodi rastu na 28,5 milijardi eura

'Mogao se popraviti krov škole'

Primjerice, dodaje, novac se mogao iskoristiti za popravak krova škole u Đurđevcu koji prokišnjava ili na stipendiranje svih studenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župan Darko Koren pojašnjava da su se značajno povećali prihodi od rente za korištenje mineralnih sirovina, poglavito zbog radova na željezničkoj i cestovnoj infrastrukturi, te crpljenja nafte i plina. Osim toga, proračun se podebljao i kao posljedica viška nekih županijskih ustanova.

Koren tvrdi da se taj novac može bez problema potrošiti do kraja godine, ali da županija vodi odgovornu i pomalo konzervativnu fiskalnu politiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To što smo u plusu ne odgovara onima koji su stalno u minusu", odgovara Koren.

Poručuje da plan potrošnje devet milijuna eura već postoji, a novac će biti usmjeren na neke višegodišnje projekte, kao što je izgradnja učeničkog doma u Koprivnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pitanje je što će pokazati troškovnici i kolika će biti stvarna cijena doma. Stoga vjerujem da će dio sadašnjeg viška ići za gradnju smještajnih kapaciteta za učenike", kaže župan.

POGLEDAJTE VIDEO: Načelnik Klisa pitao mještane da mu na Facebooku napišu što bi htjeli uvrstiti u proračun: 'Većinu ćemo implementirati'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Dosje Jarak
Hell's kitchen
Obiteljske tajne
As u rukavu
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Šetnja s lavom
default_cta
Moj pas Marmaduke
Megadance
Vozi moj auto
Maša i medvjed
Ljubavna zamka
default_cta
U klinču
Lijek za život
VOYO logo