Uhićeni 51-godišnji muškarac ispitan je u karlovačkom Županijskom državnom odvjetništvu u vezi pokušaja ubojstva sjekirom u Ozlju, javlja KAportal.

"Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je 23. ožujka 2021., po primitku kaznene prijave Policijske postaje Ozalj, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog hrvatskog državljanina (1969.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju", izvijestio je DORH.

Stjecajem okolnosti nisu nastupile teže posljedice

Navodi se da postoji osnovana sumnja da je 51-godišnji osumnjičenik 21. ožujka 2021. na području Ozlja, nakon verbalnog sukoba sa 43-godišnjim oštećenikom, u cilju da ga usmrti, vrhom alata koji je donio sa sobom udario oštećenika u predjelu čeonog dijela glave.

Osnovano se sumnja da je osumnjičenik nanio 43-godišnjaku reznu ozljedu glave, a samo stjecajem okolnosti nisu nastupile teže posljedice, prenosi KAportal.

Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu prihvatio je u cijelosti prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu i 51-godišnjem osumnjičeniku odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, naveli su iz Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu.