'ZLOČIN IZ MRŽNJE' / Na zagrebačkoj Paradi ponosa uhićeno 14 osoba, od toga 10 maloljetnika. Na Zrinjevcu jučer još jedan incident

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Uhićene su i četiri punoljetne osobe te se nad njima provodi istraživanje. Nad dvojicom zbog sumnje da su poticali na nasilje i mržnju, a nad drugom dvojicom zbog 'teške krađe u pokušaju u vezi zločina iz mržnje'

12.6.2023.
9:59
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Protekle subote u Zagrebu se održala Parada Ponosa pod geslom "Zajedno za trans prava", a o cijelom okupljanju oglasila se i zagrebačka policija.

Kako kažu, prije, tijekom i nakon samog javnog okupljanja u prostorije policije privedeno je ukupno 14 osoba, od čega deset maloljetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon obavljanja razgovora maloljetnici su pušteni s policije. Kod petorice njih nije utvrđen element prekršaja ili kaznenog djela, a protiv jednog maloljetnika će biti podnesen optužni prijedlog zato što kod sebe nije imao osobnu.

Image
dama u crvenom /

Kakav outfit! Neobična kreacija na Paradi ponosa: Haljina sastavljena od paketića kondoma

Image
dama u crvenom /

Kakav outfit! Neobična kreacija na Paradi ponosa: Haljina sastavljena od paketića kondoma

Što se pak tiče preostale četvorice, policija nastavlja kriminalističko istraživanje zbog sumnje u "počinjenje kaznenog djela prijetnje u vezi zločina iz mržnje na štetu 29-godišnjeg sudionika javnog okupljanja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhićene su i četiri punoljetne osobe te se nad njima provodi istraživanje. Nad dvojicom zbog sumnje da su poticali na nasilje i mržnju, a nad drugom dvojicom zbog "teške krađe u pokušaju u vezi zločina iz mržnje".

Osim toga, dodali su da je jučer došlo do novog incidenta na Zrinjevcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S ciljem utvrđivanja identiteta počinitelja, nastavlja se kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe na drzak način u vezi zločina iz mržnje na okolnosti događaja koji se dogodio jučer oko 19.25 sati na području parka Zrinjevac. Naime, nepoznati je počinitelj tada s leđa prišao 25-godišnjaku koji je bio ogrnut zastavnom duginih boja te s njega strugnuo zastavu uslijed čega je oštećeni pao na tlo. Nepoznati muškarac potom ga je verbalno napao pogrdnim riječima koje se odnose na seksualnu orijentaciju nakon čega se sa zastavom udaljio s mjesta događaja. Uslijed događaja 25-godišnjak nije ozlijeđen", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo