Play ponuda

Muškarac 8 godina tjerao žrtvu (67) na prosjačenje

shimmer fallback
23.10.2013.
17:20
Play ponuda

''Akcija, nazvana prema romanu 'Oliver Twist' o teškom životu dječaka iz engleskog sirotišta, rezultirala je privođenjem 40 osoba, od čega šestero djece i dvoje maloljetnika'', rekao je na konferenciji za novinare voditelj službe organiziranog kriminaliteta zagrebačke policije Željko Dolački.

Policija je podnijela 33 optužna prijedloga, tri kaznene prijave zbog povrede djetetovih prava i jednu prijavu zbog trgovanja ljudima protiv 50-godišnjaka koji je posljednjih osam godina prijetnjama i uporabom sile svakodnevno prisiljavao na prosjačenje 67-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Iako je 'rob' nekoliko puta pokušao pobjeći, 'vlasnik' ga je svaki put uspio pronaći, te ga je nekoliko puta pretukao, što objašnjava razloge zašto je odnos tlačitelja i potlačenog potrajao godinama. Žrtva je živjela u unajmljenom stanu s 50-godišnjakom koji je svakodnevno nadzirao njezino kretanje.

U osam godina prosjak je, po nekim procjenama, 'zaradio' nekoliko stotina tisuća kuna, ali je najveći dio toga morao davati svojem 'gospodaru' koji bi mu ostavio sitniš za cigarete i pivo, piše HRT.

Play ponuda
Play ponuda