MLADIĆ POČINIO VIŠE KAZNENIH DJELA: / Na području Vrbovca provaljivao u kuće, aute, trgovine...

Nekoliko dana kasnije došao je opet na istu adresu gdje je na ulaznim vratima napravio otvor te ušao u prostoriju i otuđio razni alat, putne torbe, pegle, motorne flakserice,

25.3.2021.
14:26

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela poput teške krađe provaljivanjem i teške tjelesne ozljede na štetu više osoba na području Vrbovca, prenosi MUP.

Naime, osumnjičen je za nekoliko provala na područjima Gradec, Gradečki Potočec i gradu Vrbovcu. U Gradecu sumnjiči ga se da je 25. veljače 2021. provalio u ljekarnu u koju je ušao razbivši staklo na vratima prikladnim alatom, ušao u prostor te otuđio razne lijekove te 700 kuna i tehničku opremu

Sličnom tehnikom provale koristio se i u provali u trgovinu između 22. i 23. veljače 2021. u Gradecu gdje je otuđio veće količine cigareta ukupne vrijednosti oko 3.800 kuna. Mjesec dana prije toga, 23. veljače u Gradecu, osumnjičeni je provalio u obiteljsku kuću te otuđio razna alkoholna pića, tehničke uređaje te pobjegao. Nekoliko dana kasnije došao je opet na istu adresu gdje je na ulaznim vratima napravio otvor te ušao u prostoriju i otuđio razni alat, putne torbe, pegle, motorne flakserice, materijalna šteta iznosi oko 4.000 kuna.

Šteta je jednom procijenjena na 4500 kuna

Prošle godine, početkom travnja, osumnjičeni je u jutarnjim satima u gradu Vrbovcu došao do parkirališta poduzeća u mjestu Martinska Ves, prišao parkiranom automobilu na parkiralištu te oštrim predmetom razbio prozor i otuđio 200 kuna te pobjegao.

Također, 31, ožujka 2020. oko 1:25 sati osumnjičeni je došao u mjesto Gradec, provalio u trgovinu i otuđio veće količine raznih cigareta, polog iz blagajne te jedan poklon bon. Šteta procijenjena na 4.500 kuna. Nadalje u istom mjestu, Gradecu, u noćnim satima pokušao je provaliti u još jednu trgovinu no bezuspješno i dao se u bijeg, a da nije ništa otuđio.

Početkom travnja 2020. godine oko 22:30 sati sumnja se da je osumnjičeni došao do obiteljske kuće u mjestu Gradečki Pavlovec gdje je osumnjičen za još nekoliko provala u kuću. Osumnjičeni se popeo na terasu kuće te kroz nagnuti otvoreni prozor uspio provući ruku i otvoriti ga. Spustio se u prizemlje kuće gdje je ugledao ženu koja je spavala te se ubrzo probudila nakon što je čula da nešto nije uredu. Osumnjičeni joj je prišao nožem te je više puta udario u predjelu glave i ruku kojima se branila. Usred toga teško je ozlijeđena a osumnjičeni nije ništa otuđio.

Sumnjiči ga se za još dvije manje pljačke u mjestu Gradečki Pavlovec od kojih u jednoj kući nije ništa otuđio a u drugoj malu količinu novca. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podneseno Posebno izvješće nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Možda će te zanimati

SVE TAJNE ZAGREBAČKE STRIPTIZETE /

'Političari su izuzetno neugodni, stalno dobivam bizarne ponude. Jedna je bila posebno jeziva...'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali