Ministar je požare kod Bribira, Đevrsaka i Kistanja promatrao s Bibirske glavice, koja je gorjela u srijedu u popodnevnim satima, ali je taj požar brzo ugašen.

"Teško je sve ovo gledati i jedino je dobro što se može reći o ovim požarima u Dalmaciji da nitko nije stradao i skoro sve kuće su obranjene. Strah me što je najavljen još jedan toplinski val i visoke temperature i što nam sve to može donijeti", rekao je na Bribirskoj glavici Čorić.

Ministar je izjavio i kako njegovo ministarstvo ne može pomoći građanima kojima su izgorjela polja, maslinici i voćnjaci, ali da se priprema za njih niz mjera u Ministarstvu poljoprivrede.

"Problem su i male parcele koje se ne održavaju pa tu vatra lako gori. Možda bi trebalo okrupnjivati proizvodnju i vlasnike parcela pa bi se ta područja lakše i održavala. Što se tiče prostora Nacionalnog parka Krka, tu nema puno prostora za čišćenje vegetacije jer je riječ o zaštićenom području, ali tu bi svakako trebalo povećati ophodnje kako se ne bi opet ponovilo da vatra uđe u prostor parka kao na početku kolovoza – zaključio je ministar Čorić.

Nediljko Dujić procjenjuje da je u zaleđu Skradina ovog ljeta izgorjelo 20.000 hektara.

"Ove godine neće biti ništa od lovne sezone, morali bi biti humani i zabraniti lov, možda i na dvije godine, kako bi dali šansu životinjama da se oporave od ove katastrofe", rekao je Dujić, koji je ujedno i predsjednik županijskog lovačkog saveza.