SKRIVIO NESREĆU / Banožić se žalio. Obrana traži da mišljenje centra za forenziku i nalaz vještaka ne budu dokaz

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL, Tomislav Miletic/PIXSELL

U studenom prošle godine Mario Banožić sudjelovao je u prometnoj nesreći u kojoj je poginuo 41-godišnji vozač kombija Goran Šarić

10.7.2024.
11:13
Davor Javorovic/PIXSELL, Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Obrana bivšeg ministra Marija Banožića, koji je skrivio nesreću u kojoj je poginuo muškarac, zatražila je izdvajanje nekih dokaza kao nezakonitih, no Općinski sud odbio je njihov prijedlog.

Kako je sada za 24sata potvrđeno na Sudu, Mario Banožić je po braniteljici, odvjetnici Kseniji Vržini, dana 8. srpnja 2024. podnio žalbu na rješenje optužnog vijeća Općinskog suda u Vinkovcima. "U žalbi u cijelosti osporava navedeno rješenje zbog bitne povrede kaznenog postupka i pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja. Naime, obrana i nadalje smatra kako se iz spisa treba izdvojiti zapisnik o vještačenju i mišljenje Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ od 22. ožujka 2024. i očitovanje vještaka od 9. travnja 2024.", potvrđeno je vinkovačkom sudu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UHVATILE GA KAMERE /

Mario Banožić u ležernom izdanju prošetao Zagrebom

Image
UHVATILE GA KAMERE /

Mario Banožić u ležernom izdanju prošetao Zagrebom

Bivši ministar obrane, podsjetimo, u studenom prošle godine sudjelovao je u prometnoj nesreći u kojoj je poginuo 41-godišnji vozač kombija Goran Šarić, inače otac dvoje djece. Gotovo pola godine kasnije, protiv njega je podignuta optužnica u kojem ga se tereti za počinjenje kaznenog djela protiv sigurnosti prometa odnosno izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu. RTL je u svibnju ekskluzivno objavio izjavu ključnog, ujedno i jedinog živućeg svjedoka nesreće, vozača kamiona koji je vozio ispred Banožića kobnog jutra i koji tvrdi da ga je bivši ministar pretjecao.

"Ako sam kočio, kako sam pretjecao", kasnije je rekao Banožić u intervjuu Andriji Jarku i podijelio javnost, ali i prometne stručnjake. Osim tvrdnje da nije pretjecao, tvrdio je da se sa Šarićevim kombijem nije sudario "far u far", odnosno frontalno kako se ranije govorilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Banožić je kazao kako očekuje od vještaka da utvrde kako su zapravo izgledali kobni trenuci i gdje je počelo njegovo kočenje. I njegova odvjetnica Ksenija Vržina najavila je da će tražiti novo vještačenje i na tome bazirati njihovu obranu. "To što je sudar bio u suprotnom kolničkom traku, ne znači da je gospodin Banožić pretjecao", kazala je svojevremeno.

POGLEDAJTE VIDEO: Ministru Dabri ponudili 'Banožižćev' stan od 90 kvadrata: 'Odbio sam ga. Dovoljno mi je 62 kvadrata'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo