MAMIĆ TUŽIO REPERE / Vojko V i Grše pojavili se na sudu, sudac odbio bjeguncu da se javi videolinkom: 'Sporna je tvrdnja koja se ponavlja tri puta'

Image
Izvor: Pixell

Vojko V i Grše poručili su kako se ne smatraju krivim

7.3.2023.
14:01
Pixell
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Na Općinskom sudu u Splitu počelo je suđenje poznatim reperima Vojku V i Grši. Razlog? Bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zoran Mamić tužio ih je za klevetu. Kako javlja Dalmatinski portal, sudac Saša Marijan pitao je stranke postoji li mogućnost mirnog rješenja spora, a Mamićeva odvjetnica Jovana Puhalo rekla je kako je spremna povući tužbu, ako mu se javno ispričaju.

Image
KAKO TO? /

Zoran Mamić tuži Vojka V i Gršu: Pozvali ga da se početkom ožujka pojavi u Splitu

Image
KAKO TO? /

Zoran Mamić tuži Vojka V i Gršu: Pozvali ga da se početkom ožujka pojavi u Splitu

Odvjetnik Vojka V, Vinko Ljubičić, poručio je pak da reperi nisu željeli ni htjeli klevetati.

"Oni su jednostavno htjeli iskazati revolt radi zaštite određenih vrijednosti i ponašanja. Tuženici ne znaju tužitelja, niti imaju motiv klevetati. Ovdje su stvari izvučene iz konteksta', kazao je Ljubičić.

Odvjetnica Puhalo na to je odgovorila kako je 95% teksta pjesme Mamići nije u tužbi, nego da je neistinita činjenična tvrdnja koja se tri puta ponavlja, a to je da je Mamić drogiran, odnosno na kokainu.

Vojko V i Grše poručili su kako se ne smatraju krivim, a odvjetnica Puhalo je predložila da se Mamić ispita videolinkom iz Livna, kao i da se pribavi izvadak iz kaznene i prekršajne evidencije iz koje bi bilo vidljivo da nije nikad kazneno i prekršajno prijavljivan za drogu, a kamoli za kokain.

"Kako je sudac odbio prijedlog da se Mamić ispita videolinkom iz Livna, odvjetnica Puhalo, zatražila je da se u BiH ispita putem međunarodne pravne pomoći, ali i to je sudac Marijan odbio jer zbog protivljenja okrivljenika takvom saslušanju taj iskaz ne bi mogao biti pročitan u ovom postupku. Suđenje se nastavlja u svibnju", piše Dalmatinski portal.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču