MAMIĆ TUŽIO REPERE / Vojko V i Grše pojavili se na sudu, sudac odbio bjeguncu da se javi videolinkom: 'Sporna je tvrdnja koja se ponavlja tri puta'

Image
Foto: Pixell
Image
Foto: Pixell

Vojko V i Grše poručili su kako se ne smatraju krivim

7.3.2023.
14:01
Pixell
VOYO logo

Na Općinskom sudu u Splitu počelo je suđenje poznatim reperima Vojku V i Grši. Razlog? Bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zoran Mamić tužio ih je za klevetu. Kako javlja Dalmatinski portal, sudac Saša Marijan pitao je stranke postoji li mogućnost mirnog rješenja spora, a Mamićeva odvjetnica Jovana Puhalo rekla je kako je spremna povući tužbu, ako mu se javno ispričaju.

Image
KAKO TO? /

Zoran Mamić tuži Vojka V i Gršu: Pozvali ga da se početkom ožujka pojavi u Splitu

Odvjetnik Vojka V, Vinko Ljubičić, poručio je pak da reperi nisu željeli ni htjeli klevetati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su jednostavno htjeli iskazati revolt radi zaštite određenih vrijednosti i ponašanja. Tuženici ne znaju tužitelja, niti imaju motiv klevetati. Ovdje su stvari izvučene iz konteksta', kazao je Ljubičić.

Odvjetnica Puhalo na to je odgovorila kako je 95% teksta pjesme Mamići nije u tužbi, nego da je neistinita činjenična tvrdnja koja se tri puta ponavlja, a to je da je Mamić drogiran, odnosno na kokainu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vojko V i Grše poručili su kako se ne smatraju krivim, a odvjetnica Puhalo je predložila da se Mamić ispita videolinkom iz Livna, kao i da se pribavi izvadak iz kaznene i prekršajne evidencije iz koje bi bilo vidljivo da nije nikad kazneno i prekršajno prijavljivan za drogu, a kamoli za kokain.

"Kako je sudac odbio prijedlog da se Mamić ispita videolinkom iz Livna, odvjetnica Puhalo, zatražila je da se u BiH ispita putem međunarodne pravne pomoći, ali i to je sudac Marijan odbio jer zbog protivljenja okrivljenika takvom saslušanju taj iskaz ne bi mogao biti pročitan u ovom postupku. Suđenje se nastavlja u svibnju", piše Dalmatinski portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Versailles
Brak na prvu
Tajne vinove loze
Nestala
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbie u školi za princeze
Brak na prvu Australija
default_cta
Obiteljske tajne
ZLOGLASNI
Cijena strasti
VOYO logo