DOBIT ĆE PRIJAVE / Maloljetnice koje su udarale vršnjakinju puštene na slobodu. Jedna od njih već je ranije radila isto...

Image
Foto: Screenshot Društvene mreže

Zahvaljujemo svim građanima koji nisu dijelili i objavljivali snimke putem društvenih mreža i aplikacija za razmjenu sadržaja, već su, radi zaštite žrtava, prijave i snimke dostavili policiji. Samo on-line aplikacijom Red Button u posljednja tri dana zaprimljeno je više od 1100 prijava građana

2.4.2024.
13:47
Screenshot Društvene mreže
VOYO logo

Splitska policija objavila je najnovije informacije oko maloljetnica koje su na Uskrs privedene zbog fizičkog nasilja nad svojom vršnjakinjom.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odnosu na događaj od 30. ožujka 2024. godine te snimku objavljenu na društvenim mrežama, policijski službenici su odmah po zaprimanju saznanja započeli kriminalističko istraživanje nad četiri maloljetne osobe koje su, nakon dovršenog istraživanja, predane pritvorskom nadzorniku.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su četiri maloljetne osobe na štetu jedne maloljetne osobe počinile veći broj kaznenih djela. Tri osobe su prijavljene zbog kaznenog djela nasilničkog ponašanja, jedna osoba zbog kaznenih djela prijetnje i iznude, jedna osoba zbog kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju, dvije osobe zbog kaznenog djela povrede privatnosti djeteta i jedna osoba zbog kaznenog djela povrede djetetovih prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BRUTALNO U SPLITU /

Odvjetnik o videu iživljavanja nad djevojkom: 'Nasilnice ne mogu u maloljetnički zatvor'

Image
BRUTALNO U SPLITU /

Odvjetnik o videu iživljavanja nad djevojkom: 'Nasilnice ne mogu u maloljetnički zatvor'

Također je tijekom ovog kriminalističkog istraživanja utvrđena osnovana sumnja o počinjenju kaznenih djela u ožujku 2024. godine na štetu druge oštećene maloljetne osobe te je dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvije maloljetne osobe od kojih je jedna počiniteljica i u gore navedenom događaju. Utvrđena je osnovana sumnja da je na štetu jedne maloljetne osobe ostvarila obilježja kaznenih djela nasilničkog ponašanja i prijetnje, dok je druga osoba, u dobi djeteta, ostvarila obilježja kaznenog djela povrede privatnosti djeteta, a s obzirom na dob, protiv nje će nadležnom državnom odvjetništvu biti podneseno opće posebno izvješće.

Zaprimljeno više od 1100 prijava građana

Zahvaljujemo svim građanima koji nisu dijelili i objavljivali snimke putem društvenih mreža i aplikacija za razmjenu sadržaja, već su, radi zaštite žrtava, prijave i snimke dostavili policiji. Samo on-line aplikacijom Red Button u posljednja tri dana zaprimljeno je više od 1100 prijava građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U suzbijanju nasilja među i nad mladima policija će, kao i u ovim slučajevima, žurno poduzimati mjere u cilju zaštite žrtava i sprječavanja daljnjeg nasilničkog ponašanja procesuiranjem počinitelja.

Kako doznaje Dalmatinski portal, sve osobe su nakon ispitivanja pušteni da se brane sa slobode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Video vršnjačkog maltretiranja šokirao Splićane. Doznajemo kakve im prijave prijete

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo