Play ponuda

Majku i sestru 15-godišnjak je pronašao zagrljene

shimmer fallback

U srijedu će na groblju u Svetoj Nedjelji biti pokopana 37-godišnja Zorana H.

3.1.2012.
9:32
Play ponuda

Podsjetimo, tragični požar dogodio se na novogodišnju noć, između 3.30 sati i 6.45 sati, kad su upaljene svijeće u dnevnom boravku podrumskog sata izazvale požar, koji se proširio na stolce i tapete u stanu. Iako se požar na kraju sam ugasio, tri su žene, 37-godišnja Zorana, njena kći (10) i nećakinja (7) preminule od trovanja ugljičnim monoksidom.

Tijela je našao 15-godišnji H. H., koji je nakon rastave roditelja živio u stanu s majkom i sestrom. Čim je otvorio vrata, gusti dim mu je pokazao da nešto ne valja. Nazvao je Hitnu, vatrogasce i policiju, te je ušao u stan i pokušao pomoći. "Pokušao je izvući sestru jer mu je mama bila preteška. Iznio ju je van i davao joj umjetno disanje. Nije pomoglo. Rekao je da ih je pronašao zagrljene, na podu. Zorana se vjerojatno razbudila, shvatila da nešto ne valja i krenula spasiti djecu. No, uspjela ih je samo izvući iz kreveta. Srušila se i umrla, držeći djecu u naručju. Kad me sin nazvao, došao sam za par minuta i sve što sam vidio bilo je moje mrtvo dijete", ispričao je za Jutarnji list potreseni otac Miroslav H.

Njegova se kuća nalazi veoma blizu stana u kojem je živjela njegova bivša žena s djecom. Sin i kći svaki dan su dolazili u posjet njegovoj novoj obitelji, supruzi Heleni i maloj kćeri.

"Ostao je priseban cijelo vrijeme. Osjetio sam da je pred slomom samo kad me pitao da li da majci upuhuje zrak ili da ga izvlači, valjda je mislio da bi je to moglo spasiti", kazao je Miroslav dan nakon tragedije.

Play ponuda
Play ponuda