ZBOG BEOGRADSKIH TABLICA / Maji je netko nožem izbušio gume na autu u Baškoj, i to u dva navrata: 'Ne osjećam se jednako dobrodošlo'

'Bašku oduvijek osjećam kao svoj drugi dom, mjesto u kojem sam se osjećala kao kod svoje kuće', otkrila je

22.9.2021.
22:04
Ilustracija: Shutterstock
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Maji Danon, umirovljenoj sveučilišnoj profesorici koja je međunarodnu karijeru izgradila u New Yorku i Beogradu, proteklih je dana, na zakupljenom cijelosezonskom parkirališnom mjestu u središtu Baške, netko dva puta u samo pet dana nožem izbušio gumu njena automobila, javlja Novi list.

Pretpostavlja se da je razlog ovog čina to što je na parkingu "Kod doma" njezino vozilo imalo beogradske registarske pločice. Vulkanizer u Krku je Maji rekao da je razvidno da je rupa napravljena nožem, a nakon pet dana ponovila se ista stvar na istoj gumi, ali na drugom mjestu.

Njezin drugi dom

O događaju je izvijestila predstavnike upravitelja tog parkinga, komunalnog društva TD Baška i policiju, ali su joj rekli da ne mogu puno toga napraviti bez konkretnih informacija.

“Nažalost, shvatila sam i to da se spomenuto parkiralište na kojem već deset godina parkiram svoj auto s beogradskom registracijom i isto parkirališno mjesto sezonski zakupljujem nemalim iznosom, uopće ne nadziru”, rekla je Danon za Novi list.

“Bašku oduvijek osjećam kao svoj drugi dom, mjesto u kojem sam se osjećala kao kod svoje kuće, jednako kao i moj otac, Oskar Danon koji je to krčko mjesto volio toliko da je, i vlastite memoare, zabilježene u knjizi ‘Ritmovi nemira’, započeo upravo fotografijom i tekstom o Baški”,dodala je.

Ne osjeća se jednako dobrodošlo

Iako i dalje osjeća ljubav prema mjestu, Maja je priznala da ne može više reći da se nakon dva takva napada ondje i dalje osjeća jednako dobro i dobrodošlo.

Tvrdi da joj javljanjem nije bila namjera dizati tenzije, da bilo koga napada, kao ni da stvara negativni publicitet prema mjestu koje voli. “Već zbog osjećaja da bih šutnjom i skrivanjem onog što mi se sad događa na neki način postala sudionik ove ružne i opasne pojavnosti”, zaključila je i u upozorila da takva djela mogu ugroziti ljudske živote.

Na konstataciju da razmišlja o preseljenju svog automobila u dvorište jednog svog bašćanskog prijatelja, krčki policajci su joj rekli da bi to značilo pobjedu “noćnog napadača”.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali