MAČIĆA HTIO BACITI U PEĆ ZA PIZZU: / Kuhar iz Varaždina zbog udaranja mačke prijavljen za mučenje životinja

Lokalni mediji objavili su kako je mačića, koji se našao u krugu ugostiteljskog objekta, iz čistoga mira sjekirom udario pizza majstor

30.8.2019.
14:51

Za kazneno djelo "ubijanje ili mučenje životinja" varaždinska policija prijavila je 33-godišnjaka koji je prije desetak dana hladnim oružjem, navodno sjekirom udario mačku. Policija sumnjiči 33-godišnjaka da je mačku udario 21. kolovoza oko 19 sati u Optujskoj ulici u Varaždinu, te ju potom automobilom odvezao na obližnji poljski put.

Težina ozljede nije okvalificirana jer mačka nije pronađena na mjestu na kojem ju je ostavio osumnjičeni, kažu u policiji. To nedjelo policiji je po pisanju medija prijavila predsjednica Udruge za zaštitu životinja "Spas" Gordana Lacko, koju je nazvao svjedok i rekao joj da je s prozora stana vidio kako zaposlenik pizzerije na parkiralištu sjekirom ubija mačku.

Lokalni mediji objavili su kako je mačića, koji se našao u krugu ugostiteljskog objekta, iz čistoga mira sjekirom udario pizza majstor. Po tvrdnjama zaposlenice tog objekta, mačak je trebao izgorjeti u peći za pizze, ali mu drugi kolega nije dozvolio pa ga je onda osumnjičeni negdje odveo.

Kaznenim zakonom predviđena je zatvorska kazna do jedne godine za onoga tko usmrti životinju bez opravdanog razloga, teško je zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže patnjama.

PIZZA-MAJSTOR KOJI JE SJEKIROM IZMASASKRIRAO MAČIĆA DOBIO OTKAZ; Vlasnik pizzerije: 'Ne znam hoću li dalje raditi…'

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali