KOVAČEVIĆA PUŠTAJU NA SLOBODU: / S njim bi iz pritvora trebali izaća i dvojica suokrivljenika

Bivši šef Janafa ponovno uhićen početkom travnja nakon što je nepunih pet mjeseci ranije pušten iz tromjesečnog istražnog zatvora u prvom kraku “afere Janaf”,

26.5.2021.
15:06
pixsell
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Bivšem šefu Janafa Draganu Kovačeviću danas je ukinut istražni zatvor te će uskoro biti pušten na slobodu, piše N1. Istražni sudac je 7. svibnja produljivao pritvor Kovačeviću i ekipi pa je odlučio da taj pritvor može trajati najviše 20 dana, do 27. svibnja, ili dok se ne ispita preostalih osam svjedoka zbog kojih im je pritvor određen.

S njim bi na slobodu trebali biti pušteni i suokrivljeni poduzetnik Ivan Širić i Vlado Zorić, bivši direktor sektora sigurnosti u Janafu, Tijekom prvih 30 dana novog kruga istraga protiv Kovačevića, 31 svjedok bio je na ispitivanju u USKOK-u. Ostalo ih je još osam, a sudac smatra da bi Kovačević, Zorić i Širić mogli utjecati na svjedoke dok su na slobodi.

Ponovno pritvoren pet mjeseci nakon izlaska iz Remetinca

Bivši šef Janafa ponovno uhićen početkom travnja nakon što je nepunih pet mjeseci ranije pušten iz tromjesečnog istražnog zatvora u prvom kraku “afere Janaf”, u kojoj je osumnjičen za primanje mita od prvookrivljenog vlasnika tvrtke Elektrocentar Petek Kreše Peteka.

Uskok u proširenju istrage tereti Kovačevića da je kao direktor Janafa od ožujka 2012. do rujna 2020. u namještenom natječaju osigurao Širićevoj tvrtki niza informatičkih poslova, vrijednih 18,2 milijuna kuna, u zamjenu za stanove u zagrebačkom Ban centru i splitskom Žnjanu te automobil Alfa Romeo Giulietta i najam Lexusa. Pritom je Kovačević dogovorio sa Širićem da prikrije vlasništvo nad nekretninama i pokretninama vrijednim 2,8 milijuna kuna tako da ih uknjiži na tvrtku.

Uskok sumnja i da je Kovačević od rujna 2018. do svibnja 2020. osigurao tvrtki Ede Seifrieda dodjelu nabave dva specijalna vatrogasna vozila vrijedna 15,5 milijuna kuna, pod uvjetom da Seifried kao podizvođač angažira Širićevu tvrtku i za to mu isplati 4,1 milijun kuna.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali