KATALENIĆ ĆE SE POKUŠATI IZVUĆI SA ŠTO MANJOM KAZNOM: / Ovo je pakleni plan obrane 'međimurskog slavuja'

Prije godinu i pol Josip Katalenić uhićen je zbog sumnje u pedofiliju, a nakon pretrage njegova računala utvrđeno je tada kako je mamio djecu zbog zadovoljavanja vlastitih spolnih potreba.

10.11.2016.
12:44

Katalenić se jučer pojavio na prvom ročištu, suđenje je čekao na slobodi koju je kupio velikom jamčevinom.

Katalenić se, jasno, želi izvući sa što manjom kaznom pa je njegov braniteljski tim, koji je opet promijenio, smislio plan kako to učiniti. Ekipu predvodi ugledni odvjetnik Ljubo Pavasović Visković, javlja RTL.

Na teret mu se stavlja desetak kaznenih djela pedofilije

Kazneni postupak vodi se zbog kaznenih djela počinjenih na štetu djece, stoga je suđenje zatvoreno za javnost. Kataleniću se na teret stavlja desetak kaznenih djela. Dvije optužnice, jedna vezana uz dječju pornografiju u Varaždinu te jedna vezana uz vabljenje djece radi zadovoljavanja spolnih potreba. Te su optužnice spojene i vode se kao jedan kazneni postupak.

Kako bi se izvukao sa što manjom kaznom, odvjetnički tim Josipa Katalenića navest će kako je bio pod utjecajem opojnih droga te da je time njegova mogućnost rasuđivanja bila umanjena. Kako se doznaje, upravo tako će se Katalenić braniti od gnjusnih optužbi koje mu se stavljaju na teret.

Izvlači se na neubrojivost

Jednostavnije rečeno, Katalenić ne poriče krivnju, no tvrdi kako nije bio ubrojiv kad su se zbivali određeni događaji. Na sudu su jučer bila čak četvorica odvjetnika koji su zastupali oštećenu djecu. Stanovnici Međimurja ne vole baš pričati o Kataleniću i njegovu zločinu. Sljedeća rasprava zakazana je za prosinac.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali