KARLOVČANIN OSUĐEN ZBOG STRAŠNE GLUPOSTI: / 'Nazvao sam Hitnu i slagao da imam koronu jer mi je trebao prijevoz do grada'

Muškarca su odvezli na psihijatriju, jer je u teškom stanju pijanstva izmislio najveću moguću glupost koju je mogao

12.4.2021.
10:58
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nezabilježenu i potpuno nevjerojatnu situaciju u ovo pandemijsko vrijeme izrežirao je i proveo 42-godišnji Karlovčanin 16. travnja prošle godine. To mu je, doduše, sada došlo na naplatu presudom na Prekršajnom sudu zbog remećenja javnog reda i mira - izmišljanjem lažnih vijesti, na uvjetnih 20 dana zatvora s rokom kušnje od jedne godine, piše KAportal.

Muškarac je, znači, u sitnim noćnim satima, oko 1.20 sati iza ponoći u Mahičnu bio bez prijevoza do svojeg prebivališta u Karlovcu, pa si je na nevjerojatan način pokušao osigurati prijevoz. Možda se na tako nešto ohrabrio i jer je bio vidno pijan, ali je svejedno uspio "preveslati" policajce, ali i djelatnike Hitne medicinske službe.

Završio na triježnjenju na Odjelu psihijatrije

Obratio im se na zaustavnom punktu uz cestu na kojemu su provjeravali propusnice kretanja, bilo je to vrijeme kada se bez propusnica nije moglo napustiti mjesto prebivališta, te im kazao kako je zaražen Covidom - 19, iako je znao da je zdrav kao dren. Tu je sačekao karlovačku Hitnu, koju je pozvao. Napravio je to samo zato da ga djelatnici Zavoda za hitnu medicinu u svojim kolima prevezu kući. Završio je, međutim, na triježnjenju na psihijatriji Opće bolnice Karlovac.

Sud je zaključio da je širio lažnu vijest i izazvao bezrazložno postupanje žurnih službi. No, na sudskom postupku se nije pojavio, pa je na sudu čitano kako je svoj postupak objasnio tijekom policijskog ispitivanja.

'Znam da nisam imao koronu, ali mi je trebao prijevoz'

"S prijeteljem sam se pješice vraćao iz Ozlja i bio sam jako pijan. Došao sam do policajca i rekao da imam Covid-19. Pozvao sam Hitnu, odvezli su me u Opću bolnicu Karlovac, testirali na koronavirus i smjestili na psihijatriju. Znam da nisam imao koronavirus, ali mi je trebao neki prijevoz do grada - ispričao je muškarac. Bolnički nalaz na Covid-19 mu je, dakako bio negativan.

"Da je okrivljenik postupao protivno zakonu utvrđeno je njegovom izjavom na zapisniku o ispitivanju osumnjičenika u kojem je izrijekom naveo da je prije zvanja hitne pomoći smatrao da nema koronu ali trebao je nekakav prijevoz do grada. Takvim njegovim ponašanjem širio je lažne vijesti te time izazvao bezrazložno postupanje hitnih službi a time nemir i nespokojstvo istih", navodi se u sudskom obrazloženju koji prenosi KAportal.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali