USKOK se ovih dana žalio na presudu pa zatražio od Visokog kaznenog suda da presudu preinači tako da policajci na godinu dana završe iza rešetaka

Iako ih je sud proglasio krivima za primanje mita od vozača kojemu su oprostili prebrzu vožnju, dvojica karlovačkih prometnih policajaca neće završiti iza rešetaka.

Kako piše Danica.hr, policajci su osuđeni na godinu dana zatvora, no kazna im je zamijenjena radom za opće dobro. Vozač koji im je dao mito je oslobođen optužbe.

Dao im mito i odmah ih prijavio

Marinko i Ivo, danas 53-godišnjaci, policajci su koji su zaustavili 40-godišnjeg vozača Roberta pa od njega tražili 100 kuna ne bi li mu oprostili prebrzu vožnju. Vozač im je novac dao, no odmah ih je prijavio policiji pa su policajci iste večeri uhićeni.

Tom akcijom koordinirao je USKOK, a vozač je kasnije također optužen. Zbog toga što se nije odazivao na pozive čak je završio u istražnom zatvoru. Na kraju je sud policajce proglasio krivima te ih osudio na rad za opće dobro i to zato što do sada nisu bili kažnjavani.

Budući da je odmah sve prijavio policiji, vozač je oslobođen. Prema pisanju portala Danica.hr, USKOK se ovih dana žalio na presudu pa zatražio od Visokog kaznenog suda da presudu preinači tako da policajci na godinu dana završe iza rešetaka.

K tome, tražili su, da se i vozača proglasi krivim i da ga se osudi.