KAZNENO PRIJAVLJENI / Karlovačka policija uhitila dvojicu Rumunja, Srbina i Ukrajinku: Prevozili 40 migranata

Image
Foto: Slaven Branislav Babić/Pixsell/Ilustracija

Zaustavljen je i automobil srpskih registracija kojim je upravljao 42-godišnji Srbin koji je prevozio 10 stranih državljana te jedan automobil u kojem je 29-godišnja Ukrajinka prevozila šest stranaca. Utvrđeno je da je riječ o migrantima koji dolaze iz Turske i Iraka, a sad su predani u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite

15.5.2023.
15:56
Slaven Branislav Babić/Pixsell/Ilustracija
VOYO logo

Karlovački policajci su tijekom ovog vikenda uhvatili više krijumčara koji su prevozili ukupno 40 migranata.

U četiri odvojena slučaja, petero stranaca prevozilo je migrante te je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje, a osumnjičeni su da su s ciljem ostvarenja protupravne materijalne koristi, s migrantima dogovorili određeni novčani iznos te prijevoz preko Hrvatske do drugih zemalja EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako su u subotu u općini Cetingrad zaustavljena dva automobila talijanskih registracija kojima su upravljali 39-godišnji i 30-godišnji Rumunji. Oni su prevozili svaki po pet migranata.

Image
PRITVOREN JE /

Afganistanac (20) gumenjakom preko Save švercao devet migranata iz BiH u Hrvatsku

Image
PRITVOREN JE /

Afganistanac (20) gumenjakom preko Save švercao devet migranata iz BiH u Hrvatsku

Zaustavljen je i automobil srpskih registracija kojim je upravljao 42-godišnji Srbin koji je prevozio 10 stranih državljana te jedan automobil u kojem je 29-godišnja Ukrajinka prevozila šest stranaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na području Cerovca Vukmanićki zaustavljen je kombi u kojem je 22-godišnji državljanin Maroka prevozio 14 migranata.

Utvrđeno je da je riječ o migrantima koji dolaze iz Turske i Iraka, a sad su predani u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma petero osumnjičenih je kazneno prijavljeno", stoji u priopćenju policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo