Play ponuda

KAKO JE PRITVORENIK POSTAO BJEGUNAC: / Srbin je očito pomno planirao svoj bijeg; progutao je bateriju da bi došao u bolnicu 

Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl
20.1.2020.
19:26
PIXSELL, Goran Stanzl
Play ponuda

Jučer je iz KBC-a Sestara milosrdnica u Zagrebu pobjegao 31-godišnji državljanin Srbije Ivan Đorđević. On je, krijumčareći 33 osobe u kombiju i bježeći policiji, lani u lipnju zabio se u policijsku blokadu kod naplatnih kućica u Lučkom. Nepravomoćno je osuđen na četiri godine zatvora zbog krijumčarenja ljudi. U nedjelju je pobjegao iz bolnice gdje je premješten iz istražnog zatvora u Remetincu nakon što se požalio da mu nije dobro. Pravosudni policajci dozvolili su mu da ode na zahod, a on im je otamo utekao.

Image
DRAMA U REMETINCU, TIP POBJEGAO IZ ZATVORA! /

Rekao je da je nešto progutao, odveli ga u bolnicu, a on otišao na WC i više se nije vratio

Image
DRAMA U REMETINCU, TIP POBJEGAO IZ ZATVORA! /

Rekao je da je nešto progutao, odveli ga u bolnicu, a on otišao na WC i više se nije vratio

Večernji list piše kako se iz priopćenja Ministarstva pravosuđa može naslutiti da su pronađeni krivci za Đorđevićev bijeg. Iz Ministarstva je, naime, priopćeno da je "istražni zatvorenik pobjegao tijekom boravka na liječenju u KBC-u Sestara milosrdnica iz sanitarnog čvora iako je bio pod neposrednim nadzorom dvojice službenika pravosudne policije" pa se da zaključiti kako je i prije okončanja istrage krivnja svaljena na pravosudne policajce.

Imao je pomagača izvan bolnice?

Večernji list piše kako je, prema zasad poznatim podacima, Đorđević mudro isplanirao bijeg. Neslužbeno se doznaje da je progutao bateriju, a kako je riječ o vrsti samoozljeđivanja koja se ne može tretirati u zatvorskoj ambulanti, odvezen je u bolnicu. Činjenicu da je često morao na WC u jednom trenutku očito je iskoristio da bi iz njega pobjegao, a vjerojatno je izvan bolnice imao nekog tko mu je pomogao.

Kada je išao na WC, nije bio vezan lisičinama, a bijeg mu je zasigurno olakšalo i to što se zahod nalazi u prizemlju. Inače, u ovakvim situacijama pravosudna policija ili policija općenito, ako nije riječ o pritvoreniku, trebala bi provjeriti zahod, ući s osobom koju nadgledaju u njega, a osumnjičenik ili pritvorenik trebao bi biti vezan lisičinama, barem oko nogu, piše Večernji list dodajući da bi istragom trebalo biti utvrđeno je li takva procedura u ovom slučaju ispoštovana.

Play ponuda
Play ponuda