Play ponuda

IZNENAĐENJE TIJEKOM ČIŠĆENJA: / Osječanka kupila šupu i ostala šokirana onim što je u njoj pronašla

Image
Foto: PIXSELL/Arhiva, Marko Mrkonjic

Mlada Osječanka koja je proteklog vikenda čistila svoju tek kupljenu šupu sigurno nije očekivala da će u njoj pronaći blago, ali ni gomilu oružja koju je ondje zatekla.

29.2.2016.
10:41
PIXSELL/Arhiva, Marko Mrkonjic
Play ponuda

Pravi mali arsenal oružja i bombi krio se u podrumu zgrade u najmnogoljudnijem osječkom naselju Sjenjak. Otkrila ga je 26-godišnja Osječanka koja je nedavno kupila šupu i proteklog ju vikenda odlučila očistiti, piše Glas Slavonije.

Na hrpi su tako bile dvije puške, cijev za puškomitraljez, prigušivač za pušku, ručnu bombu M-75, dvije električne detonatorske kapisle, 400 grama eksploziva TNT, tri protupješačke mine, dva upaljača za mine, inicijalni metak i 748 komada raznog streljiva. Čim je shvatila što joj je u posjedu, mlada žena je pozvala policiju koja je oružje odnijela na sigurno - u policijsko skladište.

Ne nosite sami, policija će

Iz policije zbog ovog ali drugih slučajeva upozoravaju da se oružje bez straha od sankcija može i dalje predati njima. "Napominjemo da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, nego da o predaji obavijeste na broj 192, ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način", izjavio je glasnogovornik PU osječko-baranjske Darijo Premec.

Image
NESREĆA KOD VALPOVA: /

Muškarac aktivirao ručnu bombu i zadobio teške tjelesne ozljede

Image
NESREĆA KOD VALPOVA: /

Muškarac aktivirao ručnu bombu i zadobio teške tjelesne ozljede

Play ponuda
Play ponuda