BIVŠI CRKVENJAK / Godinama je izgladnjivao pse i silovao ih, a sada ga je stigla pravda: Osuđen je na zatvor

Ivanišević je izgladnjivao pse, a potom bi im, nakon silovanja, za nagradu davao hranu i vodu

13.9.2021.
13:39
HBK
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Općinski kazneni sud u Zagrebu danas je Ivora Ivaniševića proglasio krivim te je nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora. Također, prema presudi mora platiti troškove suđenja u ukupnom iznosu od 19 tisuća kuna.

Ivaniševiću, nekadašnjem članu Vijeća za ekumenizam Hrvatske biskupske konferencije koji je inače zaposlenik Europskog parlamenta i već duže vrijeme se nalazi na bolovanju, se sudi u odsutnosti s obzirom da je nedostupan hrvatskim organima progona, ali i belgijskoj policiji, piše Index.

Izgladnjivao i silovao pse

Podsjetimo, Ivanišević je, prema optužnici, izgladnjivao pse, a potom bi im, nakon silovanja, za nagradu davao hranu i vodu. Sve je to snimao i dokumentirao na stotine CD-ova i DVD-ova, koje je policija pronašla u njegovu stanu.

Priči tu nije kraj. Ivor Ivanišević već šest godina uspješno izbjegava suđenje u Hrvatskoj. Općinski kazneni sud je za njim raspisao tjeralicu nakon što se nije pojavio na sudu 16. ožujka.

Ivanišević je bivši član Vijeća za ekumenizam Hrvatske biskupske konferencije, a suđenje je izbjegavao pravdajući se depresijom i PTSP-om.

Kujica uginula nakon dolaska u sklonište

Ivanišević je preko interneta slao slike pasa u seksualnim pozama s muškarcima i fotografije spolnih organa. U jednom od brojnih mailova opisao je kako je sa psima pokušao ostvariti sado-mazo odnos. Slike je slao i s elektroničke adrese svoje tvrtke, registrirane za grafički dizajn. U pretresu njegova stana pronađeno je 111 DVD-ova i CD-a, a oduzete su mu i memorijske kartice te mobiteli.

Rodezijski goniči, koje je po optužnici seksualno zlostavljao, smješteni su u Dumovec, ali kujica je vrlo brzo uginula od ozljeda koje joj je nanio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Kujica je uginula ubrzo nakon dolaska u sklonište. Bila je potpuno razvaljena od silovanja. Mužjak je još živ. U Dumovcu je", kazali su aktivisti za zaštitu životinja koji su skrbili za pse oduzete Ivaniševiću.

Ivanišević se na ispitivanju branio šutnjom, dok je krivnju za loše stanje pasa pokušao svaliti na sklonište u Dumovcu, tvrdeći da su oni krivi jer nisu kod kujice prepoznali lažnu trudnoću i kožne alergije, pa je valjda zbog toga kujica uginula.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali