DORH OBJAVIO DETALJE / Ispitan muškarac koji se mrtav pijan zabio u ljude i teško ozlijedio ženu

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

'Ovo državno odvjetništvo će u okviru svoje nadležnosti poduzeti tijekom daljnjeg postupka zakonom predviđene radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja', piše DORH

1.7.2024.
15:05
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu je 1. srpnja 2024., provelo je ispitivanje državljanina Republike Hrvatske (1980.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Naime, incident se dogodio na području Općine Vojnić, kada se muškarac (44) mrtav pijan u subotu namjerno zabio automobilom austrijskih registarskih oznaka u grupu biciklista i teško ozlijedio ženu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 44-godišnjak 29. lipnja 2024., na parkiralištu ugostiteljskog objekta na području općine Vojnić, pod utjecajem alkohola (2,76 g/kg alkohola u organizmu) osobnim vozilom krenuo vožnjom unatrag po parkiralištu i prednjim dijelom vozila udario u drvenu konstrukciju terase ugostiteljskog objekta na kojoj je bilo više osoba. Osnovano se sumnja da se vožnjom unatrag udaljio od terase, a zatim je vožnjom naprijed prednjim dijelom vozila udario u drvenu konstrukciju terase pri čemu je jedna osoba zadobila tešku tjelesnu ozljedu (prijelom bedrene kosti) nakon čega je vozilom udario u parkirane bicikle i vukao ih po parkiralištu te se potom vozilom udaljio s mjesta događaja.

Državno odvjetništvo je, nakon ispitivanja, podnijelo dežurnom sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku). Ovo državno odvjetništvo će u okviru svoje nadležnosti poduzeti tijekom daljnjeg postupka zakonom predviđene radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja", priopćili su iz DORH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HOROR KOD VOJNIĆA /

Ispovijest žene u koju se pijan zaletio na biciklijadi: 'Uznemirujuće nas je gledao. Zadnje čega se sjećam je...'

Image
HOROR KOD VOJNIĆA /

Ispovijest žene u koju se pijan zaletio na biciklijadi: 'Uznemirujuće nas je gledao. Zadnje čega se sjećam je...'

'Kao u američkim filmovima'

Ozlijeđenoj Kristini Cerin pomoć je pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava, a za RTL je ispričala što se dogodilo.

"Sjećam se da smo došli na pauzu, ispred kafića. Parkirali smo bicikle i naručila pića. Sjećam se da sam primijetila čovjeka da stoji uz svoj auto sa strane, i čudno i uznemirujuće nas gleda desetak minuta. Nisam htjela kontakt očima jer je sve izgledalo jako neugodno. Krenuo je s autom, stao, čudno nas gledao. Zadnje čega se sjećam je škripa guma i u punom gasu krenuo je s biciklom", prisjetila se Cerin detalja horora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cerin navodi da se ne sjeća je li bilo povika: "Takvih stvari se ne sjećam. Ne bih htjela tvrditi nešto u što nisam sigurna. To je kao u američkim filmovima, doslovno se događalo u sekundama."

"Bila sam svjesna cijelo vrijeme, ali po pričama sam bila vučena par metara. Toga se ne sjećam. To mi ne postoji u glavi. Sve me boli, ali sretna sam jer sam živa. Da nije bilo tih bicikala, mislim da ne bismo razgovarali, jer su ipak ublažili udarac. Imam epizode kada mi se plače, kada sam sretna jer sam živa. Bicikli su nam skroz uništeni", dodala je Cerin i poručila da neće odustati od biciklizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Mrtav pijan se zaletio na grupu biciklista, prijetio i vrijeđao Hrvate:

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo