U DRAMI ZAPALILO SE I KROVIŠTE / Grom udario u kuću u Sibinju: 'Nešto je jako puknulo poput tenkovske granate. Kći je istrčala iz kupaonice plačući'

Image
Foto: Ivica Galović/PIXSELL

'Nešto je jako puknulo, pomislio sam da je eksplodirao plinski bojler. Zvuk je bio poput tenkovske granate. Kći je istrčala iz kupaonice plačući, a u cijeloj kući je nestalo struje', kaže vlasnik kuće u koju je udario grom

11.3.2023.
19:14
Ivica Galović/PIXSELL
VOYO logo

U subotu oko 16 sati grom je pogodio jednu obitljsku kuću u Sibinju kod Slavonskog Broda. Zapalila se krovna konstrukcija, ali srećom šteta nije velika niti je itko stradao. Najveći je bio strah kada je grom 'puknuo' u kuću.

"Na svu sreću gore sam po betonskoj ploči imao kamenu vunu radi izolacije i ona je upila svu vodu tako da nije nanijela nikakvu štetu kući", kazao je za 24 sata 48-godišnji Ivan Naletilić, vlasnik kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Pomislio sam da je eksplodirao plinski bojler'

On kaže da ništa nije upućivalo da bi se takvo što moglo dogoditi. Kiša je u nekoliko navrata počinjala padat, ali bi ubrzo prestala.

"Upravo smo sjeli da ručamo, dvije naše kćeri, supruga i ja. Najstarija kćer je bila u školi. Spustila se jaka kiša, povremeno bi se čula grmljavina, ali u daljini. Najmlađa kći (7) otišla je u kupaonicu. Nešto je jako puknulo, pomislio sam da je eksplodirao plinski bojler. Zvuk je bio poput tenkovske granate. Malena je istrčala iz kupaonice plačući, a u cijeloj kući je nestalo struje", ispričao je Ivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Grom je udario u obiteljsku kuću u Sibinju kod Slavonskog Broda

Vatrogasci su vidjeli dim i odmah krenuli

Pozvao je rođaka da dođe pogledati što je bilo sa strujom, još uvijek ne znajući što se zapravo dogodilo. Tek tada je Ivanova srednja kći rekla da se vani jako dimi.

"Prva pomisao mi je bila da je grom udario u kamion koji je bio parkiran pred kućom, jer sam autoprijevoznik. Pogledao sam na krov kuće i vidio gusti dim. Pozvao sam vatrogasce, ali njihov zapovjednik već je vidio moju kuću i dim na krovu i oni su već krenuli prema nama. Svaka im čast, dečki su došli i odmah su pristupili gašenju", kazao je vlasnik kuće za 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo