Play ponuda

Selenin ubojica iz zatvora prebačen u bolnicu

shimmer fallback

Edi Mišić, 28-godišnjak uhićen zbog ubojstva Margarit Graciano, krajem ovog tjedna izlazi iz zatvora na Bilicama, ali samo kako bi splitsku ćeliju zamijenio – bolnicom Vrapče.

25.10.2012.
10:53
Play ponuda

Uobičajeno je da se pritvorenike u manje eksponiranim slučajevima vještači u splitskom zatvoru: sudski vještaci posjećuju ih u zatvoru, te iz tih seansi od po sat, dva donose nalaze. Ovdje to neće biti slučaj.

No, zanimljivo je i da jedna od najcjenjenijih institucija tog tipa, psihijatrijska bolnica Vrapče, uopće ne zadovoljava sigurnosne standarde, nema čuvarsku službu niti mogućnosti za 24-satno promatranje opasnih osumnjičenika, što s obzirom na kazneno djelo koje mu se stavlja na teret, Edi Mišić svakako jest.

Ravnatelj zagrebačke bolnice Vrapče potvrdio je da u takvim slučajevima osumnjičene dovode u bolnicu na dnevnoj bazi.

Postoji opasnost od bijega

"Nažalost, već deset godina imamo projekt za forenzički Odjel sa 70-ak kreveta za cjelodnevno motrenje, no sredstva nikako da se osiguraju", požalio se Novom listu na stanje u bolnici ravnatelj Vlado Jukić.

Čini se da postoji i realna opasnost od bijega, da netko od osumnjičenih iskoristi situaciju s manjkom nadzora. Valjda se situacijom neće okoristiti upravo Edi Mišić, osumnjičen da je na Marjanu ubio 31-godišnju Meksikanku Margarit Selenu Graciano Macedo.

Sudačka je posljednja

Nakon nekoliko tjedana liječnici bi na temelju psihičkih i psihijatrijskih analiza trebali donijeti nalaz i mišljenje o zdravstvenom stanju Edija Mišića – boluje li od poremećaja ili težih psihičkih bolesti, odnosno je li zdrav. Dakle, treba se utvrditi je li bio ubrojiv ili ne u trenutku ubojstva mlade Meksikanke.

Play ponuda
Play ponuda