DRŽAVA BEZ MILOSTI: / Učiteljica iz vlastitog vinograda u dvorište prevezla drva za ogrjev. Požalila je

Bjelovarku je sud kaznio s 900 kuna te 100 kuna sudskih troškova jer je drvo za ogrjev iz svojega zapuštenog vinograda u dvorište svoje kuće prevezla bez teretnog lista

10.9.2019.
19:42
Hrvoje Jelavić / PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nevjerojatna presuda izrečena je 48-godišnjoj učiteljici na prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru. Ta Bjelovarka, majka dvoje djece, proglašena je krivom i kažnjena jer je iz svojeg zapuštenog vinograda u vlastito dvorište dovezla oko 20 kubika drva za ogrjev.

Sirotu je učiteljicu sud kaznio s 900 kuna te još 100 kuna troškova postupka jer je ogrjevno drvo bagrema prevezla bez teretnog lista, odnosno popratnice, piše Večernji list.

Državni inspektori u Bjelovaru revno rade posao

Učiteljica je kažnjena jer je u vlastitom zapuštenom vinogradu, naslijeđenom od bake, posjekla vlastita stabla bagrema kako bi ih prevezla u vlastito dvorište te se zimus imala čime grijati. Nedjelo je, kažu inspektori, počinila od studenog lani do travnja ove godine, a sastojalo se u tome što je drva transportirala i pohranila u dvorište bez teretnog lista. Time je počinila prekršaj iz Zakona o šumama, iako drva uopće nije posjekla u šumi.

Nju je prijavio bjelovarski Državni inspektorat koji je uočio kako drva nisu propisno obilježena.

'Nisam znala da je potrebna popratnica'

"Drva smo uzeli u zaraštenom vinogradu kojeg sam naslijedila od pokojne bake. Vinograd se godinama nije obrađivao, pa su na njemu narasla stabla bagrema za ogrjev. Nisam znala da je potrebna popratnica za ogrjev koji nije iz šume i da on mora biti počekićan, pogotovo jer se radi o zapuštenom vinogradu, a ne šumi. Prvi put sam to učinila, stvarno nisam znala", kazala je učiteljica pred sudom bezuspješno se braneći.

Ipak, sud je bio blag prema njoj uzevši u obzir, kako se navodi u presudi, njezino obiteljsko i imovno stanje. Čak su joj kao olakotnu okolnost uzeli u obzir to što je priznala prekršaj te što se pokajala i što nikada ranije nije bila kažnjavana.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali