Okrivljeniku se na teret stavlja da je 5. svibnja u jutarnjim satima u svoj auto primio tri strana državljanina koji nezakonito borave u RH te ih prevezao do šumskog predjela na čabarskom području

Općinsko državno u Rijeci je po primitku kaznene prijave PU primorsko-goranske te nakon ispitivanja okrivljenika, podiglo optužnicu protiv 30-godišnjeg državljanina Republike Srbije zbog krijumčarenja migranata. Osim toga, optužnica je podignuta i zbog prisile prema službenoj osobi.

Kako stoji u optužnici, okrivljeniku se na teret stavlja da je 5. svibnja u jutarnjim satima u svoj auto primio tri strana državljanina koji nezakonito borave u RH te ih prevezao do šumskog predjela na čabarskom području. Sve se odvilo blizu državne granice prema Sloveniji.

Skoro pregazio policajca

U optužnici se dalje navodi da je okrivljenik, nakon što su ga policajci zaustavili, tijekom provjere njegova identiteta, naglo sjeo u auto i krenuo prema parkiranom službenom policijskom vozilu. Oglušio se na zapovijedi policajke koja je ispalila hitac u zrak radi pozivanja u pomoć svojih kolega policajaca.

Muškarca se tereti da je zatim nastavio vožnju i da se nije zaustavljao na svjetlosne i zvučne signale policijskog vozila. K tome, nije se zaustavio ni na znak "Stop policija" drugog policijskog službenika, već je pritisnuo papučicu gasa pa povećao brzinu kretanja vozila.

Automobilom je 30-godišnjak prešao u prometnu traku gdje je stajao policajac, a koji je zbog izbjegavanja naleta vozila morao naglo skočiti u desnu stranu izvan kolnika. Nakon toga je okrivljenik autom pobjegao s mjesta događaja.

Zbog opasnosti od bijega, optužnicom je predložen istražni zatvor za 30-godišnjeg krijumčara.