DRAMA U BELOM MANASTIRU: / Dječaka presreli na cesti, oteli, polili motornim uljem i prebili

Dvojica dječaka iz Belog Manastira, stari svega 14 i 15 godina, otela su svog maloljetnog sugrađanina te ga mučili u jednoj napuštenoj kući kako bi mu oduzeli novac.

5.6.2018.
12:57
PIXSELL/Ilustracija, Nel Pavletic
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dvojica maloljetnika od 14 i 15 godina presrela su trećeg te su ga pod prijetnjom fizičkim napadom odveli do jedne napuštene kuće gdje su ga skinuli do gole kože, polijevali nečim nalik na motorno ulje, udarali, uzeli mu mobitel te mu prijetili ako im ne da novac. Drama je to koja se u večernjim satima 1. lipnja događala u Belom Manastiru, a o kojoj je detalje donijela Policijska uprava osječko-baranjska navodeći kako je maloljetniku pružena liječnička pomoć u KBC-u Osijek gdje su mu konstatirali lakše tjelesne ozlijede. Također navode kako su počinitelja predali pritvorskom nadzorniku te protiv njega podnijeli kaznenu prijavu zbog razbojstva, protupravnog oduzimanja slobode i ozljede.

Susjedi o svemu ne žele govoriti, a jedan od njih je novinarima Glasa Slavonije poručio da “prošetaju”. Drugi je, pak, rekao kako ne zna što se događalo, ali tvrdi kako su policijska vozila tamo bila parkirana do subotnjeg podneva. Dio Belomanastiraca, naime, “čuo je” priču kako je u dvorištu spomenute napuštene kuće za stablo oraha bila svezana osoba te kako je prvi susjed začuo zapomaganje i o svemu obavijestio policiju.

Policiji poznati od ranije

Neslužbene, ali pouzdane informacije govore da su maloljetni počinitelji već otprije poznati policiji. Nad obojicom su u tijeku zakonom propisane mjere, a iz specijalizirane ustanove najvjerojatnije su pušteni na vikend. Posljednja kaznena djela razbojništva počinili su u veljači.

Nakon što policija evidentira počinitelja, naime, slijede razgovori i savjetovanje s roditeljima i djecom te uvid u obiteljske prilike. Nakon procjene situacije i rizika mogu se izricati mjere stručne pomoći i podrške obitelji ili izdvajati djecu iz obitelji i smjestiti ih u odgovarajuću ustanovu ili udomiteljsku obitelj. Centar maloljetne počinitelje kaznenih djela upućuje i na dijagnostičku obradu u Dom za odgoj djece i mladeži, čiji je cilj opservacija i donošenje mišljenja multidisciplinarnog tima o prijedlogu daljnjeg tretmana za dijete ili maloljetnika.

Na temelju takvog zaključka, odnosno mišljenja, Centar upućuje prijedlog sudu za smještaj djeteta u odgovarajuću ustanovu i sud u konačnici donosi rješenje o tome što je sve dugotrajan proces.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali