Okrivljenika se tereti da je 6. srpnja 2018. u Črešnjevu, u alkoholiziranom stanju konopom zavezao psa pasmine zlatni retriver za vinogradski stup i dvaput ga udario sjekirom po glavi. Pas se, srećom, uspio otrgnuti s konopa i pobjeći

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1952.) zbog počinjenja kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja iz čl. 205. st. 1. Kaznenog zakona, objavljeno je na mrežnim stranicama DORH-a.

Pas uspio pobjeći

Okrivljenika se tereti da je 6. srpnja 2018. u Črešnjevu, u alkoholiziranom stanju konopom zavezao psa pasmine zlatni retriver za vinogradski stup i dvaput ga udario sjekirom po glavi, nakon čega se pas uspio istrgnuti s konopa i pobjeći.

Mediji su kasnije objavili da su zlostavljanome psu ozljede sanirane u veterinarskoj stanici te da je nakon oporavka predan udruzi koja se bavi zbrinjavanjem pasa. A policija je tada objavila da je 66-godišnjak, dok je zlostavljao životinju, imao 2,91 promila alkohola u krvi.