PRIJETNJA E-MAILOM / Dojava o bombi na pet lokacija u Zagrebu: Policija tvrdi da ni na jednoj nije pronašla eksplozivne naprave

Image
Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Mailom je upućena dojava o bombi na pet lokacija u Zagrebu

20.10.2022.
16:15
Davor Puklavec/Pixsell
Play logo

Radi se, kako se navodi u mailu potpisanom s “Vojska Strelkova i Limonova”, o zračnoj luci, dvije policijske postaje i dva McDonaldsa. U mailu se spominje osveta za “nazi koljače iz Azova, zločine Crne Legije, Jasenovac, Đavolju Brigadu koja je ratovala u Staljingradu i zločine tijekom Oluje”.

U prijetnji se spomije i Putin i navodi se: “Smrt EU, smrt NATO-u, smrt nacistima”. Mail je poslan i na adrese više medijskih redakcija među kojima je Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz policije za Index kažu da su upoznati s mailom te da postupaju kao i inače u svakom ovakvom slučaju. “Postupanje i provjere su u tijeku, ali nema potrebe za dizanjem panike”, kažu iz PU zagrebačke.

Eduard Limonov bio je ruski ekstremist i pisac, poznat po tome da je za vrijeme opsade pucao po Sarajevu, a umro je 2020. Strelkov je također ruski ekstremist, pravo mu je ime Igor Girkin. Bivši je agent FSB-a koji je vodio ključnu ulogu među ruskim separatistima u Ukrajini, a smatra se odgovornim i za rušenje malezijskog zrakoplova u kojem je poginulo 298 ljudi 2014. godine.

Lažne dojave o bombi na tri lokacije, dvije se još pregledavaju

Zagrebački policajci pregledali su tri od pet lokacija nakon dojave o mogućim eksplozivnim napravama, te su potvrdili da primljena dojava nije istinita  te da su u tijeku pregledi na još dvije lokacije. Pregledani su: objekt ugostiteljskog karaktera, objekt koji koristi policija i objekt za usluge zračnog prijevoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz PUZ-a su podsjetili i na društvenu odgovornost i samozaštitno ponašanje te pozivali građane da se, u slučaju uočavanja bilo čega sumnjivog što se može dovesti u kontekst navedenog, s punim povjerenjem obrate policiji te postupe u skladu s uputama policijskih službenika na mjestu događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je u poslijepodnevnim satima primila e-mail poruku o mogućoj postavljenoj eksplozivnoj napravi na pet lokacija na području Grada Zagreba od kojih su dvije lokacije ugostiteljskog karaktera, dva objekta koje koristi policija te jedna lokacija na kojoj se pružaju usluge zračnog prijevoza.

Play logo

Policijski službenici obavili su pregled i na posljednoj, petoj lokaciji, a gdje se nalazi objekt koji koristi policija te je utvrđeno kako dojava nije istinita, odnosno radi se o lažnoj dojavi. Policijski službenici su završili pregled i na četvrtoj lokaciji na kojoj se nalazi objekt ugostiteljskog karaktera te je također utvrđeno kako dojava nije istinita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo