12-godišnji dječak streljivom je zračne puške lakše ozlijedio devetogodišnjeg rođaka dok su se igrali u dvorištu obiteljske kuće u Lišanama Ostrovičkim kraj Benkovca. Pomoć su mu pružili u mjesnoj liječničkoj ordinaciji nakon nesreće u srijedu poslijepodne.

"Nije tu bilo nikakve zle namjere. Njih dvojica su uvijek skupa i igraju se zajedno. Ne znam kako je do samog ozljeđivanja došlo jer nisam bio prisutan, ali uvjeren sam da je bilo slučajno. Sva sreća da je puhala bura, pa je unuk bio u jakni, koja je zaustavila brzinu zrna. Da nije bilo hladno, možda bi se skinuli u majice. Sreća je i što nije pogođen u glavu, u oči", kazao je djed dječaka za 24sata.

Djed osumnjičen za općeopasnu radnju

12-godišnji dječak je do puške došao preko svojeg djeda. Rekao je da nije bio s dječacima kad se dogodilo propucavanje.

"Onaj ko je trebao znati gdje je puška znao je", derala se njegova supruga.

Policija joj je supruga osumnjičila za općeopasnu radnju za koju može u zatvor na razdoblje od šest mjeseci do čak pet godina.

"Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom", rekla je Ivana Grbin, županijska glasnogovornica policije.

Policija mu oduzela oružje

Sumnjiči ga se da kao vlasnik oružja C kategorije, zračne puške, nije postupao po propisima ili tehničkim pravilima o zaštitnim mjerama i time izazvao opasnost za život ili tijelo ljudi.

Naime, oružje i streljivo kategorije C moraju se čuvati u stambenom ili drugom prostoru koji se nalaze u mjestu prebivališta ili boravišta vlasnika ili korisnika oružja i streljiva, zaključani u ormaru od čvrstog materijala, sefu ili sličnom spremištu koje neovlaštene osobe ne mogu otvoriti alatom uobičajene uporabe. Policija mu je oduzela oružje, a protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu.