Djeca Talijana koji su poginuli u pomorskoj nesreći kod Primoštena 2011. zadovoljna su presudom koju je sud u Šibeniku odredio Tomislavu Horvatinčiću

"Kriv je! Prvi korak je učinjen. Sada pričekajmo da presuda bude napisana i potvrđena. Samo se nadam da ćemo konačno pravdom zaključiti ovo dugotrajno suđenje", napisao je to u srijedu navečer na svom Facebook profilu Federico Salpietro, sin talijanskog bračnog para zbog čije je pogibije na četiri godine i 10 mjeseci zatvora nepravomoćno osuđen Tomislav Horvatinčić.

Osim zatvorske kazne, Horvatinčiću je izrečena i sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima na pet godina, a postane li presuda pravomoćna morat će platiti i 190 tisuća kuna sudskih troškova.

'Poštujemo odluku suca, pričekat ćemo'

Inače, suđenje za nesreću u primoštenskom akvatoriju traje već sedam i pol godina, a Horvatinčić je u prvom postupku oslobođen krivnje na temelju sinkope.

Ovaj put djeca bračnog para Salpietro, Federico i Gaia, su zadovoljnija. Međutim, njihovi odvjetnici ipak su najavili žalbu.

"Poštujemo odluku suca. Pričekat ćemo, nadamo se da će presuda postati pravomoćna. Svakako smo zadovoljni i što gospodin Horvatinčić, prema presudi, više ne smije upravljati motornim vozilima. Korak je to naprijed u odnosu na sve što se zbivalo dosad, ali pričekat ćemo pravomoćnu presudu nakon koje bismo mogli reći da smo potpuno zadovoljni", kazao je nakon izricanja presude Federico za 24sata, dodajući kako se nada konačnoj pravdi.