Play ponuda

DETALJI NESREĆE U KOJOJ JE POGINUO VOJNI POLICAJAC: / Jedno vozilo se pokvarilo, konvoj je stao, a onda se dogodio užas

Image
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Prema dostupnim informacijama, nesreća se dogodila kada se vojni konvoj, u kojem je bilo nekoliko oklopnih vozila Patria, zaustavio na zaustavnoj traci zbog kvara na jednom vozilu

11.9.2019.
19:52
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Play ponuda

Pripadnik Pukovnije vojne policije smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu, 11. rujna 2019. oko 15 sati na autocesti između Jastrebarskog i Desinca, potvrdilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Preminuo je od posljedica teških tjelesnih ozljeda koje je zadobio uslijed udara civilnog kamiona na zaustavnom traku.

Ministarstvo obrane izražava žaljenje zbog navedenog događaja te izražava sućut obitelji smrtno stradalog pripadnika Hrvatske vojske, priopćeno je iz MORH-a.

Galerija

Image

Vojni policajac poginuo na autocesti A1

Image

Vojni policajac poginuo na autocesti A1

Poginuli je bio u vozilu na začelju kolone

Jutarnji list piše da je nastradali pozornik rođen u Virovitici, a pripadnik Pukovnije Vojne policije bio je od 2016. godine, dok je u Hrvatsku vojsku pristupio dvije godine ranije. Prema dostupnim informacijama, nesreća se dogodila kada se vojni konvoj, u kojem je bilo nekoliko oklopnih vozila Patria, zaustavio na zaustavnoj traci zbog kvara na jednom vozilu. Nakon zaustavljanja iz automobila Vojne policije, koji je bio u pratnji konvoja, izašao je pripadnik Vojne policije, a u tom trenutku na njega je naletio civilni kamion. Vojnik je na mjestu poginuo. On se nalazio u vozilu Vojne policije na začelju kolone.

Jutarnji list piše kako su na kolniku vidljivi tragovi guma na zaustavnoj traci uz samu liniju razdvajanja sa kolničkom trakom, a na policiji je da očevidom utvrdi je li civilni kamion desnim kotačima vozio zaustavnom trakom ili su to tragovi guma vojnih vozila. Na slici su vidljiva oštećenja na zadnjem lijevom dijelu automobila Vojne policije koja su očito posljedica udara civilnog kamiona. A na sanitetskom vozilu, koje se nalazilo ispred vozila vojne policije, puklo je zadnje staklo te mu je oštećen zadnji lijevi kraj. Očito je civilni kamion udario vojni automobil i vojnika koji je izlazio iz njega.

shimmer fallback
shimmer fallback
Play ponuda
Play ponuda