PREUZELI ODGOVORNOST / Hrvatski zaštitari nemaju veze sa silovanjem maturantica, a organizator se posuo pepelom: 'Hrvatska je idealna destinacija'

Organizator ističe kako će promijeniti protokole kako se ovako nešto ne bi ponovo, te žale što su 'neki od naših austrijskih zaposlenika nisu ponašali korektno i što su ostavili negativan utisak'

14.7.2021.
17:32
Thinkstock
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Austrijski mediji prenijeli su teške optužbe o zlostavljanju koje su navodno pretrpjeli maturanti na Jadranu za vrijeme maturalnog putovanja.

Nakon bure koje su podignule informacija o seksualnom zlostavljanju austrijskih maturantica u Istri koje su navodno počinili hrvatski zaštitari, iz austrijske tvtke koja je organizirala putovanje stigla je službena informacija da su prijave podignute protiv austrijskih zaštitara koji su bili u pratnji maturantima.

“Izražavamo žaljenje zbog događaja, podnijeli smo prijave protiv austrijskih zaštitara, naših zaposlenika koji su osumnjičeni za incident. Žalimo zbog negativnih događaja koji su se dogodili tijekom velikog maturalnog putovanja u Hrvatsku”, rekao je vlasnik X-Jama Dr. Aleksandar Knechtsberger.

Kažu da su svoje zaposlenike, Austrijance koji su kršili pravila i zakone, prijavili policiji u Austriji. Kažu u priopćenju kako je hrvatska policija privela “jednog austrijskog gosta X-Jama, nakon što je prijavljen od strane jedne austrijske gošće istog putovanja”. “Oboje mladih ljudi vratilo se u Austriju. O incidentu postoje proturječne izjave. Svi daljnji pravni koraci sada su u nadležnosti austrijskih vlasti”, stoji u priopćenju, prenosi tportal.

'Idealna destinacija'

“Hrvatska je idealna destinacija za maturalna putovanja – gostoljubivost, lokalno stanovništvo, infrastruktura i priroda su jedinstveni. Radujemo se što tamo možemo biti gosti. Time još više žalimo što se neki od naših austrijskih zaposlenika nisu ponašali korektno i što su ostavili negativan utisak”, kaže Knechtsberger.

X-Jam već revidira sigurnosni koncept kako se takvi incidenti ne bi ponovili. “Rado ćemo opet doći u Hrvatsku, ispričavam se u ime cijele tvrtke”, naglašava Knechtsberger.

I počinitelj i žrtva austrijski državljani

O svemu se oglasila i  Istarska policija.  Potvrdili su kako su u razdoblju od 20. lipnja do 10. srpnja zaprimila dvije prijave o kaznenim djelima protiv spolne slobode.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici utvrdili su sumnju da je 19-godišnjak 7. srpnja počinio kazneno djelo silovanje na štetu mlađe punoljetne ženske osobe. I žrtva i počinitelj su austrijski državljani na maturalnom putovanju, a osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 8. srpnja, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske”, izvijestila je glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali