Play ponuda

BUKTINJA U TVORNICI VUNE U NOVOM MAROFU: / Radnika iz pogona nakon požara izbacila eksplozija plina i pare

Image
Foto: Ilustracija: Jurica Galoić/PIXSELL

Radnik je tražio zaostali plamen nakon gašenja požara kada su eksplodirali nakupljeni plinovi i para te ga izbacili iz postrojenja, zbog čega je završio u bolnici, s neutvrđenom težinom ozljeda

10.12.2019.
11:45
Ilustracija: Jurica Galoić/PIXSELL
Play ponuda

Jučer oko 4.20 ujutro izbio je požar u tvornici vune u Novom Marofu. Vatra je ubrzo stavljena pod kontrolu, no pri gašenju je ozlijeđen 50-godišnji radnik, javlja 24sata. Naime, on je nakon gašenja požara termovizijskom kamerom pokušao naći zaostali plamen. U tom trenutku su eksplodirali nakupljeni plinovi i para te ga izbacili kroz otvorena vrata izvan postrojenja.

Policija je očevidom utvrdila kako je požar izbio na kraju polikondenzacijske komore glavne linije zbog konktakta nusproizvoda u proizvodnji i transportnog lanca. Vatra se lancem proširila do početka linije, a tijekom gašenja požara nastali su plinovi i pare koji su kasnije dovele do eksplozije.

Požar su ugasili pripadnici JVP-e Varaždin i DVD-a Novi Marof. Visina štete nije utvrđena, kao ni težina ozljeda zbog kojih je 50-godišnjak završio u bolnici.

Play ponuda
Play ponuda