ČISTKA U VLASTITIM REDOVIMA / Buknuo novi skandal u policiji: Uhićen šef sisačke postaje! 'Htio je zaštititi lokalnog moćnika na nevjerojatne načine'

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Šef sisačke policije priveden je jučer te je temeljem sudskog naloga obavljena pretraga njegova doma. Prema prvim informacijama, tereti ga se za kazneno djelo trgovanja utjecajem

14.2.2023.
10:00
Nikola Cutuk/PIXSELL
Play logo

Policija je u suradnji s USKOK-om, kako neslužbeno doznaje Jutarnji, uhitila jednog od svojih načelnika, šefa Policijske postaje Sisak Marijana Detelića.

Šef sisačke policije je priveden jučer te je temeljem sudskog naloga obavljena pretraga njegova doma. Prema prvim informacijama, tereti ga se za kazneno djelo trgovanja utjecajem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je načelnik PP Sisak osumnjičen da je pokušao "pomoći" jednom lokalnom moćniku tako što je utjecao na podređenog policijskog službenika koji je provodio kriminalističko istraživanje protiv te osobe. Policija je istraživala lokalnog poduzetnika zbog sumnje u kazneno djelo pronevjere, a tijekom službenih radnji oduzeli su mu i mobilni uređaj koji je trebalo pretražiti kako bi se iz njega izuzeli potencijalni dokazi.

Međutim, načelnik Detelić, kako ga se sumnjiči, najprije je od podređenog inspektora tražio da, umjesto da izvuku podatke s uređaja, vrate mobitel vlasniku koji je bio pod kriminalističkim istraživanjem. Policijski službenik nije želio poslušati načelnikovu "sugestiju" navodno mu rekavši da to ne dolazi u obzir. Načelnik je potom, kako ga se tereti, "predložio" inspektoru da onda izbriše sve podatke s mobitela, piše Jutarnji.

Odluka o istražnom zatvoru

Policijski je službenik odbio i ovaj prijedlog šefa policijske postaje svjestan da bi time i sam počinio kazneno djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je na koncu načelnik Detelić uhićen zbog sumnje u spomenutu kazneno djelo. Nad njim je u međuvremenu završeno kriminalističko istraživanje te je predan pritvorskom nadzorniku, a odgovarajuća kaznena prijava podnesena je USKOK-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas tijekom dana Detelić bi trebao biti ispitan u svojstvu osumnjičenika nakon čega će se odlučiti hoće li se za njega tražiti određivanje istražnog zatvora.

Kako doznaje Jutarnji, MUP je osumnjičenog načelnika već udaljio iz službe te je protiv njega podnesen i zahtjev za provođenje disciplinskog postupka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo