Policajci su ono što im je aktivist rekao vjerojatno shvatili kao provokaciju i vrijeđanje službene osobe pa je Burić završio u marici te je potom odveden u policijsku postaju gdje mu je uručena obavijest o počinjenom prekršaju

Policija u Splitu morala je intervenirati tijekom prosvjeda grupe građana na Rivi. Jedna od privedenih osoba je splitski aktivist Zoran Burić pod optužbom da je remetio red i mir, no još nije poznato za koji članak će biti optužen.

Dalmatinski portal doznaje da je problema došlo kada je aktivist nekoliko puta uputio riječ "druže" policijskim službenicima. Policajci su to vjerojatno shvatili kao provokaciju i vrijeđanje službene osobe pa je Burić završio u marici te je potom odveden u policijsku postaju gdje mu je uručena obavijest o počinjenom prekršaju.

Na ulice izašli zbog mjera i 5G mreže

Splićani su na Rivu došli zbog provjeda pod nazivom "Izađi i bori se" povodom obustave karantene te kršenja osnovnih ljudskih prava na slobodu govora, izražavanja, kretanja, rada kao i zbog obustave instalacije 5G mreže. Žele da se prvo dokaže da nije štetna, no to nije jedini prosvjed jer su se slični prosvjedi danas održali i u Zagrebu i Rijeci.

Organizatori prosvjeda su uputili poziv građanima ostalih gradova da izađu na svoje ulice i poručili im: "Budite bučni, glasni, ponosni, ali ne dozvolite sukob s policijom. To su vaši susjedi, obitelj, prijatelji. Ovo je borba za prava svih nas običnih građana. A ako si kukavica ili nemoćan, ostani doma, izađi na balkon pa bar zaplješći onima koji se bore za tvoja prava".