Kraljica među juhama je svakako juha od rajčice koja je pravo osvježenje za svako godišnje doba, a nakon nje najbolje ide zapečeno povrće sa sirom. Mi vam preporučamo brokulu i cvjetaču. Za kraj se osladite finim čokoladnim kolačićima s kokosom.
Fini čokoladni kolačići
Sastojci za čokoladne kolačiće:
25 dag maslaca 20 dag šećera 1 vanilin šecer 2 jaja 25 dag brašna malo praška za pecivo malo soli 20 dag sjeckane gorke čokolade 20 dag kokosa (ili u pola smjese 10 dag kokosa, a u drugu polovicu 10 dag sjeckanih oraha)
Priprema čokoladnih kolačića:
Maslac i šećer izmiksajte i u smjesu dodajte jaja, sol, brašno s praškom, kokos i čokoladu.
Žlicicom stavljati hrpice na masni papir i pritom pazite da ne budu preblizu jer se tijekom pečenja šire.
Hrpice spljoštite vilicom i pecite dok ne porumene - oko 15 minuta na 180 C.
Ostavite da se hlade na plehu pa ih složite na pladanj.
Juha od rajčice
Zapečena brokula, cvjetača i mrkva sa sirom