BURNO U SABORU: / Most traži objašnjenje za tablete bez kamere: 'Možda je netko popio previše vina i napravio takvu nabavu'

Zastupnici Most smatraju kako prijedlog novog zakona o vinu ne donosi nešta dobro hrvatskim vinarima i vinogradima, te da hrvatski vinodari neće biti zaštićeni

12.10.2018.
10:47
Patrik Macek/PIXSELL

Nakon neuspješnog pokušaja Mosta da iznudi stanku, Hrvatski sabor u petak je rad nastavio raspravom o prijedlogu novog zakona o vinu, čija je svrha bolje uređenje ukupnog stanja u sektoru vinarstva i vinogradarstva.

Tražimo stanku vezano za vijest o kurikularnoj reformi, rekla je Mostova zastupnica Sonja Čikotić i dobila tumačenje predsjedavajućeg Furija Radina da stanku može tražiti samo vezano za točku dnevnog reda, a njen zahtjev, objasnio je, nema veze s vinom.

'Netko je popio previše vina'

Čikotić je objasnila da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja učenicima podijelilo tablete koji nemaju kamere, pa učenici ne mogu pristupiti digitalnom sadržaju. "Objašnjenje je da je, možda, netko popio previše vina i napravio takvu javnu nabavu", izjavila je zastupnica.

Neću vam dati stanku, uzvratio je Radin, nakon čega je Sabor 'prešao' na raspravu o prijedlogu zakona o vinu.

Rasterećenje od 33 posto?

Mostovci tvrde da taj prijedlog ne donosi ništa dobrog hrvatskim vinarima i vinogradarima. Nismo zaštitili domaće vinogradare, niti to namjeravamo, pogoduje se uvozu europskih vina, tvrdi Miro Bulj.

Državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majadak uzvraća da se proizvođače vina rasterećuje 33 posto u odnosu na dosadašnje pravne okvire, što omogućuje njihovo dodatno promoviranje.

Vinogradari i vinari su sudjelovali u izradi propisa, kako bi se poboljšao položaj svih njih, pa i vinara iz Dalmacije, uzvratio je Majdak Mostovu zastupniku Anti Pranjiću.

Možda će te zanimati

SVE TAJNE ZAGREBAČKE STRIPTIZETE /

'Političari su izuzetno neugodni, stalno dobivam bizarne ponude. Jedna je bila posebno jeziva...'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali