Aromatična svinjetina s bijelim grahom

TALIJANSKA PORCHETTA INSPIRIRALA JE OVO JELO RASKOŠNA OKUSA OD NEMASNE SVINJETINE

29.1.2013.
14:24
VOYO logo

POTREBNO JE... 3 češnja češnjaka naribana korica 2 naranče 1 žlica sjemenki komorača 1½ žlica nasjeckanoga svježeg ružmarina 1 žlica maslinova ulja soli i svježe zdrobljena papra po ukusu 1 svinjeća pisanica (od otprilike 1 kg), po mogućnosti s tankim slojem masnoće 2 limenke bijeloga graha, ocijeđenoga sok 1 limuna

NAČIN PRIPREME Pećnicu ugrijte na 230 stupnjeva. Na dasku za rezanje stavite češnjak, narančinu koricu, sjemenke komorača i žlicu ružmarina pa ih sjeckajte dok ne nastane pasta (to možete obaviti i električnom sjeckalicom). Pastu prebacite u zdjelicu i pomiješajte s maslinovim uljem. Svinjetinu posolite i popaprite pa sa svih strana natrljajte aromatičnom pastom. (Ako želite – i imate dovoljno vremena – meso možete ostaviti u hladnjaku da se marinira do 4 sata.) Zatim je stavite u posudu za pečenje i pecite 25 do 30 minuta (kuhinjski bi termometar, zaboden u sredinu pečenke, trebao pokazivati 80 stupnjeva). Meso izvadite iz pećnice i ostavite da odstoji 10-ak minuta. U manjem loncu zagrijte grah, limunov sok i ostatak ružmarina. Posolite i popaprite. Svinjetinu narežite i poslužite s grahom. Dostatno za 4 porcije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PO PORCIJI362 kcal, 47 g bjelančevina, 22 g ugljikohidrata (6 g vlakana), 9 g masnoća, 134 mg natrija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo