Aromatična svinjetina s bijelim grahom

TALIJANSKA PORCHETTA INSPIRIRALA JE OVO JELO RASKOŠNA OKUSA OD NEMASNE SVINJETINE

29.1.2013.
14:24
VOYO logo

POTREBNO JE... 3 češnja češnjaka naribana korica 2 naranče 1 žlica sjemenki komorača 1½ žlica nasjeckanoga svježeg ružmarina 1 žlica maslinova ulja soli i svježe zdrobljena papra po ukusu 1 svinjeća pisanica (od otprilike 1 kg), po mogućnosti s tankim slojem masnoće 2 limenke bijeloga graha, ocijeđenoga sok 1 limuna

NAČIN PRIPREME Pećnicu ugrijte na 230 stupnjeva. Na dasku za rezanje stavite češnjak, narančinu koricu, sjemenke komorača i žlicu ružmarina pa ih sjeckajte dok ne nastane pasta (to možete obaviti i električnom sjeckalicom). Pastu prebacite u zdjelicu i pomiješajte s maslinovim uljem. Svinjetinu posolite i popaprite pa sa svih strana natrljajte aromatičnom pastom. (Ako želite – i imate dovoljno vremena – meso možete ostaviti u hladnjaku da se marinira do 4 sata.) Zatim je stavite u posudu za pečenje i pecite 25 do 30 minuta (kuhinjski bi termometar, zaboden u sredinu pečenke, trebao pokazivati 80 stupnjeva). Meso izvadite iz pećnice i ostavite da odstoji 10-ak minuta. U manjem loncu zagrijte grah, limunov sok i ostatak ružmarina. Posolite i popaprite. Svinjetinu narežite i poslužite s grahom. Dostatno za 4 porcije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PO PORCIJI362 kcal, 47 g bjelančevina, 22 g ugljikohidrata (6 g vlakana), 9 g masnoća, 134 mg natrija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo