2010. loša godina za brak i djecu

Za mnoge Kineze, točnije one praznovjerne, godina Tigra koja je će nastupiti 13. veljače, trebala bi donijeti ekonomski opravak, no 2010. definitivno nije godina obitelji.

10.2.2010.
19:49
VOYO logo

Unatoč tome što su komunisti već desetljećima na vlasti u Kini i iako je ova najmnogoljudnija zemlja na svijetu službeno ateistička, stara vjerovanja i običaji još uvijek su itekako zastupljeni osobito u ruralnim krajevima zemlje.

Vjerovanje u astrologiju, točnije kineski horoskop, jako je rašireno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kinezi slijede lunarni kalendar i astrološki početak nove godine uvijek spektakularno dočekuju. Svaka godina pripada jednom horoskopskom znaku, godina 2010. je u znaku Tigra.

Vjeruje se da Tigar sa sobom donosi svoje mitske moći, ali i da ova lunarna godina nije dobra za brak. U narodu je uvriježeno vjerovanje da ako se udate u godini Tigra da bi vam suprug mogao umrijeti mlad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ako je vjerovati Kinezima i proširenje obitelji treba ostaviti za neka druga vremena, jer vjeruju da će djeca rođena u ovoj godini biti jako agresivna. Djeca rođena u popodnevnim satima mogla bi imati i problema u kasnijim godinama života s pronalaženjem hrane.

Tigar je životinja puna energije i snage, rođena u vatri, pa se očekuje da će donijeti pozitivne promjene na tržištu dionicama te da Kinu nakon ljeta očekuje velik ekonomski opravak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike